BLAGDANSKA TRADICIJA

Riječki gradonačelnik posjetio crkvene velikodostojnike

P. N.RIJEKA – Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas je, uoči Božića, posjetio riječke crkvene velikodostojnike i uputio najbolje želje i čestitke za Božić i Novu godinu.


Gradonačelnik Obersnel posjetio je nadbiskupa Riječke nadbiskupije Ivana Devčića i njegove suradnike te gvardijana Trsatskog svetišta fra Krunoslava Kocijana i trsatske franjevce uručivši im prigodne poklone. U svojoj je čestitki gradonačelnik istaknuo kako je godina na izmaku bila godina puna nepredvidivih situacija koje nitko nije mogao niti zamisliti, no kako su, unatoč svemu, veliki i važni riječki projekti, a posebno projekt Rijeka – Europska prijestolnice kulture, nastavljeni i dovršeni.


„Ova važna riječka priča , iako puna izazova, ne bi bila moguća bez vaših inicijativa i poticaja, bez vaše podrške i suradnje“ istaknuo je gradonačelnik Obersnel zahvalivši nadbiskupu Devčiću i gvardijanu Kocijanu na radu, trudu, idejama i sposobnostima koje su uložili u boljitak Rijeke te im zaželio sretnu i uspješnu novu godinu.
Gradonačelnik Obersnel je također danas položio cvijeće i upalio svijeće za pokojne fra Serafina Sabola i fra Emanuela Hoška na Trsatskom groblju.