LAKO DO INFORMACIJA

Predstavljena nova turistička aplikacija VisitKvarner: Ovdje ćete naći sve što Kvarner može ponuditi

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Peršić Živadinov istakla je kako je na novoj aplikaciji čitav niz informacija, od ponude smještaja, do događanja i atrakcija u destinacijama. Isto tako, tu je i ponuda outdoor turizma, zdravstvenog turizma i ostalo.RIJEKA – Novu aplikaciju, razvijenu u suradnji Regionalne razvojne agencije PGŽ, Turističke zajednice Kvarnera te startupa Exevio, predstavili su zamjenik župana Petar Mamula, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić te voditeljica projekta u tvrtki Exevio Andrea Jurić.


– Naš je ustvari fokus posljednje tri godine, koliko Razvojna agencija postoji, upravo koncept pametne regije i mogu reći kako je PGŽ u tom smislu jedna od predvodnica u Hrvatskoj. Danas govorimo o jednom inovativnom modelu  koji će gostima proaktivno nuditi informacije, ali i koji će ih dovesti i do onih destinacija, ili mjesta do kojih sami možda ne bi došli, kazao je na predstavljanju Kružić te dodao kako će ovo biti i dobra platforma za druge startupove da svoje ideje i rješenja također plasiraju na tržište i inkoroporiraju u aplikaciju. Isto tako, ideja je u nju ugraditi i ideje studenata s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.


Peršić Živadinov istakla je, pak, kako je na novoj aplikaciji čitav niz informacija, od ponude smještaja, do događanja i atrakcija u destinacijama. Isto tako, tu je i ponuda outdoor turizma, zdravstvenog turizma i ostalo.
– Nastojali smo ubaciti sve što Kvarner ima za ponuditi. Uz ostalo, kroz aplikaciju smo objedinili sve postojeće bike i hike mape na jednom mjestu tako da gosti više neće morati imati više aplikacija po destinacijama. Tu su i opisi samih destinacija s linkovima na web stranice lokalnih turističkih zajednica. No ono što je važno da će se aplikacija stalno nadograđivati, obzirom da u turističkoj ponudi uvijek imamo nešto novo, istakla je direktorica TZ Kvarnera.


A pojašnjavajući koje sve funkcionalnosti ima nova aplikacija Jurić je dodala kako korisnici mogu skupljati i svojevrsne nagradne bodove, odnosno kvarkove. Koji su ime dobili po Kvarneru. Ideja je, kako bi se u perspektivi skupljanjem kvarkova moglo doći do nekih popusta, suvenira i slično.


Osim toga korisnik aplikacije će prema aktualnoj lokaciji moći vidjeti vremensku prognozu, automatski će mu se pojaviti i preporučena događanja u toj destinaciji kao i upute kako doći do nekih od njih. Isto tako dana je mogućnost favorizirana događanja na listi svih manifestacija, njihovo spremanje u kalendar i ostalo.