NAJVEĆA INVESTICIJA U ZDRAVSTVU

Pogledajte kako napreduje gradnja nove bolnice na Sušaku: Useljenje prvih klinika već do kraja godine

P. N.

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

U toj zgradi bi trebali biti klinike ginekologije i porodništva te sve aktivnosti vezane uz zdravstvenu zaštitu djece, od pedijatrije i dječje kirurgije do fizikalne medicine za djecu.Gradnja nove riječke bolnice na Sušaku ubrzano napreduje.


To se najbolje može vidjeti u galeriji fotografija našeg Vedrana Karuze.


Foto galerija: Gradnja nove bolnice na Sušaku Foto: Vedran Karuza


Podsjećamo, prema posljednjem rebalansu državnog proračuna odobreno je dodatnih 250 milijuna kuna za nastavak ove, trenutno najveće investicije u zdravstvu u Hrvatskoj. Rok za dovršetak grubih građevinskih radova je proljeće 2021. godine, a ambiciozni su planovi da se do kraja ove godine usele neke klinike.
U toj zgradi bi trebali biti klinike ginekologije i porodništva te sve aktivnosti vezane uz zdravstvenu zaštitu djece, od pedijatrije i dječje kirurgije do fizikalne medicine za djecu.


Također i zajedničke službe poput kuhinje i praonice rublja, a na najvišoj etaži bit će centralizirani laboratorij, gdje će se preseliti gotovo cjelokupna transfuziološka služba iz lokaliteta Rijeka.


Kad se klinika za ginekologiju i porodništvo preseli iz Rijeke u novu zgradu, u prazne zgrade na lokalitetu Rijeka grupirat će se sve kirurške struke, sad razbacane na mnogim lokacijama KBC-a.


Osnovni planirani kapacitet postelja u novoj bolnici je 250, ali bi se on s vremenom korigirao u skladu s procjenama struke, istaknuo je ravnatelj KBC-a.