VIKEND U PRIRODI

Na Platku se nastavlja Festival sportske rekreacije uz planinarenje, streličarstvo i sportsko-rekreativne igre

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinPLATAK – I protekli je vikend na Platku obilovao sportskim događanjima, održanim u sklopu Festivala sportske rekreacije Platak 2021. Program »Roditelji i djeca u prirodi« ponudio je kretanje u prirodi rutom Platak – Radeševo – Platak, a dobro pripremljenim sudionicima nije smetala visoka temperatura zraka, nego su uživali u dvoipolsatnom pohodu.


Paralelno s kolonom hodača, krenule su i promocije crossmintona te ekskluzivna promocija »Air Badmintona« – nove svjetski popularne sportske discipline koja je, prilagođena vanjskim uvjetima, »izašla iz dvorana« i postala svjetski hit. Badminton, kao izuzetno popularan sport, tako je dobio i svoju »produženu ruku« koja će zasigurno povećati broj igrača, kako rekreativnih tako i profesionalnih.


U suradnji s Hrvatskim badminton savezom, Festival sportske rekreacije Platak tako je ponudio ekskluzivu na ovim prostorima i dodatno obogatio zanimljivu subotu na Platku. Brojni sudionici uključili su se i u nedjeljne aktivnosti koje je organizator pripremio u suradnji s KŠR Gorovo i Decathlonom. Brojni sadržaji privukli su znatan broj sudionika, pa je na Platku bilo itekako živo. Organizatori vjeruju da će tako biti i idućeg vikenda, kada najavljuju planinarenje u subotu te streličarstvo i sportsko-rekreativne igre u Decathlon zoni u nedjelju.
Podsjetimo, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ-a i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a program se održava tijekom cijelog ljeta.