Dan Općine Malinska-Dubašnica

Uručene nagrade i priznanja najboljim malinskarskim učenicima i sportašima

Mladen Trinajstić

Foto Milovan Kirinčić

Foto Milovan Kirinčić

Priznanja i novčane nagrade dobile su učenice Mia Šimić i Paula Kraljić, srednjoškolke Ana Milčetić i Ivana Milčetić te mentorica prof. Gordija Marijan, a među sportašima Ela Znaor, Kristian Kobrehel, Patrik Šplehar, Mario Braut, Josip Kirinčić, Zara Burnić i Adrian ŠakićZbog i nadalje važećih protuepidemioloških mjera i sveprisutnih nastojanja da se masovnijim okupljanjima ne izazove eskalacija širenja bolesti koja prijeti prekidom turističke sezone koja na cijelom otoku teče i više nego dobro, nedavno obilježeni Dan Općine Malinska-Dubašnica ove je godine proslavljen nešto skromnije no inače.


Tako je izostala za tu prigodu uobičajena svečana sjednica Općinskog vijeća te tradicionalna pučka fešta, a sve je zamijenila prigodna, trenutnim ograničenjima prilagođena svečanost uručenja nagrada i priznanja najboljim učenicima i sportašima s područja te krčke općine, onima koji su tijekom protekle dvije godine postizali hvale vrijedna ostvarenja.


Na svečanosti upriličenoj u Kući dubašljanske baštine, načelnik Robert Anton Kraljić i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Perišić uručili su tako priznanja i novčane nagrade učenicama Miji Šimić i Pauli Kraljić za sudjelovanje na državnoj smotri »Turistička kultura« te srednjoškolkama Ani Milčetić i Ivani Milčetić za osvojeno drugo mjesto na nedavnom državnom natjecanju »Ponos domovine«.
Istom je prigodom nagrađena i njihova mentorica prof. Gordija Marijan. Nagradu je primila i talentirana sportašica Ela Znaor za sudjelovanje na Europskom kickboxing prvenstvu za kadete i za prvo mjesto na Seniorskom kickboxing prvenstvu Hrvatske.


Nagrađeni su i najuspješniji mladi sportaši, oni mlađi od 18 godina, među kojima i Kristian Kobrehel za osvojeno treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom te prvo mjesto na Prvenstvu gluhih u gađanju zračnom puškom.


Patrik Šplehar, Mario Braut i Josip Kirinčić nagrađeni su na račun trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnom puškom, a Zara Burnić za treće mjesto osvojeno na Prvenstvu Hrvatske u karateu. Adrian Šakić nagradu je od Kraljića i Perišića primio za osvojeno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu.