Vrijedni i marljivi

U Loparu svečano primili laureate Miru Fabo i supružnike Matahlija

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Naš mali Lopar ponosan je što ima vas kao svojevrsne šampione, poručeno jeNačelnika Općine Lopar, ujedno i predsjednik TZO-a Lopar Zdenko Jakuc i direktor ureda TZO-a Lopar Marin Mušćo priredili su u općinskoj vijećnici svečanost za ovogodišnje loparske laureate: Miru Fabo koja je nagradu za najbolju recepcijsku djelatnicu u državi primila na listopadskim Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku, te supružnike Božanu i Dušana Matahliju koji su na 26. međunarodnom ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda u Osijeku i ove godine osvojili nagradu za najbolji hrvatski med od kadulje, u konkurenciji od čak 97 medova.


– Izuzetno mi je drago da u našoj destinaciji imamo vrijedne i marljive ljude poput vas, a najbolji način da vam se odužimo, pored ovog priznanja koje ćemo vam danas dodijeliti, jest taj da mi kao Općina i kao Turistička zajednica, vaše proizvode u raznim prigodama darujemo našim dragim prijateljima, uvaženim gostima ili pobjednicima sportskih evenata, kazao je Mušćo obraćajući se supružnicima Matahlija, a zatim je čestitao i Miri Fabo, recepcionerki specijalistici San Marino Sunny Resorta by Valamar, koja je već 37 godina poslovno vezana uz Imperijal.


– Gospođu Fabo smo već više puta predlagali na natječaj HTZ-a i Ministarstva turizma, no ove je godine nagrada konačno došla u njezine ruke.
Mislim da su i djelatnici Valamara prepoznali Mirino znanje i iskustvo koje je osobito došlo do izražaja sada kad se sustav transformirao, kad su s dolaskom nove hotelske tvrtke stigla i neka nova pravila i kada je u sustav uveden drukčiji način poslovanja, zaključio je Mušćo.


Načelnik Zdenko Jakuc čestitao je laureatima kazavši da su upravo oni ti koji društvo čine boljim.


– Naš mali Lopar ponosan je što ima vas kao svojevrsne šampione, jer vaša žrtva, rad i superiornost na poslovima koje obavljate djeluju poticajno na čitavu zajednicu. S obzirom na to da ste skromni i samozatajni, vi ostavljate da rezultati govore umjesto vas, baš onako kako to rade najbolji, poručio je Jakuc.