Festival skulptura u pijesku

Siluete kiparskih kreacija polako izviru iz loparskog pijeska

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Siluete kiparskih kreacija već se naziru, a budući da ove godine skulpture ne izrađuju studenti već akademski kipari i umjetnici, ne sumnjamo da će izvedba biti doista vrhunskaPredzadnjeg dana 9. Festivala skulptura u pijesku koji se održava na Rajskoj plaži u Loparu, modeli mitskih bića polako poprimaju svoje pješčano obličje.


Siluete kiparskih kreacija već se naziru, a budući da ove godine skulpture ne izrađuju studenti već akademski kipari i umjetnici, ne sumnjamo da će izvedba biti doista vrhunska i na vrijeme.


Foto galerija: Siluete kiparskih kreacija polako izviru iz loparskog pijeska Foto: Hrvoje Hodak


Iako se na prvi pogled čini da je misija jednostavna, cjelodnevno lopatanje na jakom suncu, te koncentracija prilikom oblikovanja skulptura, iziskuju velike psihofizičke napore i ozbiljan angažman.
O tome da sinergija svih segmenata kreativnog skulptorskog napora u ovim nesvakidašnjim okolnostima rezultirala sjajnim izvedbama, vodi stručna voditeljica Festivala, mag.art. Paula Banić, a mi s nestrpljenjem očekujemo sutrašnje finale i proglašenje najuspješnijih u izradi skulptura u pijesku i fotografija na temu pijeska.