Kreativni Krk

Prvomajski inkubator u streamingu: Pomelo Chess Society, Grapevine Babies te DJ-evi Roland i Ana Antonova

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Jedan od najdugovječnijih glazbenih festivala bit će moguće pratiti na stranici Udruge Kreativni KrkVrijedni članovi udruge Kreativni Krk čvrsto su odlučili ne dopustiti prekidanje višedesetljetne tradicije održavanja Prvomajskog inkubatora – jednog od najdugovječnijih, a od mlađe publike s cijelog otoka, pa i onog šireg, »prekomorskog« područja, najbolje prihvaćenih glazbenih festivala na našem području.


– Zbog poznatih nam razloga te tada važećih COVID-19 mjera, 2020. godina je nažalost prošla bez najpoznatijeg festivala u organizaciji naše udruge, ali ova – ipak neće, prenio nam je jučer, najavljujući takvim okolnostima sad prilagođeni festivalski program, Luka Adžić-Kapitanović, predsjednik udruge Kreativni Krk, i dodao:


Likovni i glazbeni dio


– Trend streamanja kulturnog sadržaja je moderan i funkcionalan, a u ovo doba on očito predstavlja i jedini način djelovanja za sve one poput nas koji unatoč svemu što nas okružuje, žele i nadalje stvarati i dijeliti.
Upravo je taj trend primijenila i naša udruga te će se tako cjelokupni program Prvomajskog inkubatora 2021. streamati na službenoj Facebook stranici Kreativnog Krka, objašnjava nam naš sugovornik.


Ovogodišnji se program već tradicionalno sastoji od likovnog i glazbenog dijela.Udruga Kreativni Krk stoga poziva sve koji su i do sad uživali u kulturnim, glazbenim i zabavnim aktivnostima, odnosno zauzimanjima tog udruženja, da danas u 19 sati »svrate« na njihovu Facebook stranicu te ondje poprate otvorenje izložbe fotografija »Artissue«, autorice Kristine Paunovski.


Otvorenje će se sastojati od virtualne šetnje galerijom i intervjua s autoricom, predstavlja nam Adžić-Kapitanović od kojeg smo doznali i da će takvo online, odnosno virtualno predstavljanje fotografskog stvaralaštva potrajati sve do 13. svibnja.


– Svi zainteresirani u tom će se razdoblju moći virtualno »prošetati« izložbom i upoznati s njenim postavom, i to tako da posjete našu Facebook stranicu ili pak Youtube profil udruge, nastavlja spomenuti.


Vrijedni otočni kreativci


Onaj nezaobilazni, glazbeni dio programa Prvomajskog inkubatora emitirat će se pak u subotu 1. svibnja, i to s početkom u 21 sat.Isto kao i na otvorenje izložbe, Kreativni Krk ovim putem poziva sve zainteresirane i zagrijane za hvalevrijedna htijenja i nastojanja otočnih kreativaca da posjete njihovu Facebook stranicu te da u navedenom terminu uživaju u glazbenoj poslastici koju je priredila marljiva udruga.


– Za sve vas koje, nažalost, niti ove godine nećemo moći ugostiti na našem festivalu uživo i »na terenu«, u ovoj će prilici nastupati bendovi Pomelo Chess Society i Grapevine Babies, ali i poznati DJ-evi Roland te Ana Antonova, zaključio je prvi čovjek Kreativnog Krka, ne skrivajući svoju nadu i vjeru da će se epidemiološke mjere u skorijoj budućnosti normalizirati te da će u skorašnjem nastavku onog toplijeg i sunčanijeg dijela godine planirane aktivnosti tog krčkog udruženja ipak moći izaći iz virtuale i preliti se na gradske ulice i trgove.