Pogledajte podnevno kupanje na Lošinju: “More je super, možda čak i ljepše nego ljeti”

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan PurićPo povoljnom vremenu, na suncem ogrijanom Velom žalu, na temperaturi od 11,6 (zrak) i 14,7 stupnjeva (more), nastavljena je tradicija podnevnog kupanja u pretposljednjem danu godine.“Ovo je jedna od stavki koju sam stavio na svoj popis onoga što želim učiniti ove godine. Zimi inače nikada ne plivam, a ljeti se redovno kupam. Voda je danas jako topla”, poručio je po izlasku iz mora Dirk Guhl.

Ovaj Nijemac koji dobar dio godine provede na Lošinju i ovdje rado pohađa rekreacijske aktivnosti, a odmah po izjavi ponovo se zatrčao u more.


“Ja se redovno kupam i zimi, a voda je super, možda je čak bilo i ljepše nego ljeti”, rekla je Maja Marijana Kovačević iz Velog Lošinja.Ona je prvi put došla na ovo organizirano zimsko kupanje, koje je posljednjih godina prešlo granice (neobičnog) običaja nekoliko ljudi i postalo atrakcija.


Uz poticajnu glazbenu kulisu DJ-a Fredija Peraića, označen je “start”, nakon čega se pedesetak Lošinjana i njihovih gostiju euforično sjurilo u more.Prvi kontakt bio je iskušenje, no nakon desetak sekundi tijela su se prilagodila na hladnoću i počelo je zabavljanje u moru.


Uz čašu pjenušca ili kuhanog vina te zalogaj čokoladne torte, kupači su se pošli utopliti i nastaviti pripreme za doček Nove godine.