Od 24. siječnja

Otvorene prijave za upis prvašića u OŠ Fran Krsto Frankopan Krk

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Obavijest iz krčke OŠ »Fran Krsto Frankopan« roditeljima djece rođene od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godineIz krčke Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« roditeljima djece koja su školski obveznici za školsku godinu 2022./23., odnosno mališana rođenih od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine upućena je obavijest o obvezi utvrđivanja psihofizičkog stanja njihove djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.


Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole, koji je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji, prijave za upis u prvi razred krčke škole bit će omogućene elektroničkim putem, i to u periodu od 24. do 28. siječnja.


U navedenom razdoblju prijave će biti moguće izvršiti putem web-stranice škole na adresi: osnovnaskolakrk.hr, i to klikom na rubriku »Obrazac za prijave upisa u 1. razred OŠ za školsku godinu 2022/2023«, predstavio nam je ravnatelj Serđo Samblić.
Za one roditelje koji nisu u mogućnosti na elektronički način prijaviti dijete, u istom će se periodu omogućiti i prijava putem telefonskog poziva na broj 051/661-946 u vremenu od 11 do 12 sati. Prije poziva, roditelji bi trebali pripremiti OIB djeteta te podatke o e-mail adresama roditelja odnosno brojevima telefona i mobitela zbog daljnjeg kontakta.


Prilikom prijava te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine područne škole i matične škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.


Upisna područja Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« Krk određena su tako da se mališani s područja Krka, Kornića, Muraja i Lakmartina prijavljuju, a potom i upisuju u matičnu školu u gradu Krku, dok se djeca s područja Vrha, Salatića, Kosića, Skrpčića, Pinezića, Bajčića, Brusića, Linardića, Žgaljića, Milohnića, Brsca, Poljica i Nenadića upisuju u Područnu školu Vrh.


Budući prvašići s područja Punta, Stare Baške, Kornića i Muraja spadaju u upisno područje Područne škole Punat, dok u obuhvat Područne škole Baška spadaju naselja Draga Bašćanska, Jurandvor, Batomalj i Baška.


U upisno područje Područne škole Vrbnik uvršteni su Vrbnik, Risika, Garica i Kampelje. Nakon obavljenih prijava, roditelji će biti obaviješteni putem elektroničke pošte o mjestu i terminima obavljanja liječničkog pregleda djece, kao i o testiranju kod školskog psihologa.