Novčana pomoć

Općina Omišalj uključila se u sustav e-Novorođenče, evo kako do pomoći za bebe

Mladen Trinajstić

Reuters

Reuters

Lakše do novčane pomoći za bebeOpćina Omišalj sklopila je s Ministarstvom pravosuđa i uprave sporazum kojim se i ta krčka jedinica lokalne samouprave sad uključila u sustav e-Novorođenče. Tim je činom roditeljima s tog područja sad omogućeno podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta online putem, odnosno prilikom upisa djeteta u matičnom uredu.


Prigodom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete, utoliko će Općini putem navedene usluge odmah moći i proslijediti svoj zahtjev na rješavanje.


Drugi način ostvarivanja istog prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani putem usluge e-Novorođenče.
Iz omišaljske općinske uprave svima koji u vezi s tim imaju bilo kakva dodatna pitanja i nejasnoće, upućena je i obavijest da im će općinski službenici biti na raspolaganju i na telefonskom broju 051/661-978. Upite je k tome moguće slati i putem elektroničke pošte na adresu: [email protected]