Hvalevrijedna akcija

Očistili plaže i podmorje Punta i Puntarske drage

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Puntarska draga svima nam draga tradicionalna je edukativno-ekološka akcija»Puntarska draga svima nam draga« – tradicionalna edukativno-ekološka akcija čišćenja podmorja i plaža i ove je godine okupila brojne zaljubljenike u more, podmorje i čist okoliš, više desetaka »čistača« koji su posljednje dane ljeta odlučili ispuniti aktivnostima usmjerenim očuvanju prirode.


I ovog puta podmorje Punta i cijele Puntarske drage »pročešljali« su i očistili brojni ronioci na Krk pristigli iz Karlovca, Duge Rese i Rijeke. Njih više od pedeset zaronilo je u morske dubine i čistilo sve čemu nije mjesto u moru.


Treba reći i da je vrijednost akcije »Puntarska draga svima nam draga« prepoznale i neke brojne tvrtke, među kojima i Marina Punat i riječka Dezinsekcija koje su sudionike akcija pomogle svojim plovilima.
Članovi ŠRD Arbun Punat svojim su barkama i ovog puta također marljivo »servisirali« ronioce, razvozili ih do lokaliteta ronjenja te ih potom, zajedno s izronjenim otpadom, vraćali u puntarsku luku.


Kao i prethodnih godina, svoj obol akciji dali su i lokalne komunalne tvrtke i instutucije povezane s morem i obrazovne odnosno osnovnoškolske ustanove čiji su polaznici, kao i u svim prethodnim izdanjima ove hvalevrijedne akcije, također sudjelovali u akciji čišćenja Punatrima najljepše i najdraže Drage.