Rezultati

Novalja dosegla 98% turističkog prometa iz 2019.

Edi Prodan

Ilustracija / Foto: V. KARUZA

Ilustracija / Foto: V. KARUZA

Trenutno je na području Novalje oko 20.500 gostiju, pri čemu su najbrojniji turisti iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Češke, Italije, AustrijeNovalja ovih dana ostvaruje rekordni promet.


– Na dan 27. srpnja stigli smo na 98 posto broja gostiju u odnosu na 2019. godinu! Trenutno je na našem području oko 20.500 gostiju, pri čemu su najbrojniji turisti iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Češke, Italije, Austrije, istaknula nam je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Novalja koja ovako dobre, štoviše sjajne rezultate pojašnjava iznimnim trudom koji su uložili u pripremu sezone, posebno na planu zdravstvene zaštite gostiju.


Brojni su punktovi za testiranje, a u slučaju da se pojavi pozitivan test, svim se gostima nudi smještaj u za to predviđenim prostorima gdje mogu provesti obavezu izolacije.
– U takvim je slučajevima u pravilu je riječ o mladim ljudima, asimptomatskim, nakon čega obavještavamo i veleposlanstva, po potrebi i obitelji o sigurnom boravku u Novalji. Svakodnevno smo s njima u kontaktu tako da su i gosti koji prođu ovakvo iskustvo zadovoljni, pojašnjava nam Šćiran Rizner.


Kako k tome Novalja nije spavala covid san nego je uložila silan trud u osmišljavanje novih sadržaja, ovako obilato honorirani napori su i – razumljivi.


Odustali smo od svih manifestacija masovnog okupljanja, u klubove se ne smije ući bez sigurnosti da posjetitelj nema koronu, samo da izdržimo još nekoliko tjedana i mogu početi pripreme za, nadam se konačno normalnu, a nadam se i rekordnu 2022. godinu, poručila je Šćiran Rizner