Preuzeli vlast

Lošinjske maškare donijele gradonačelnici kutiju punu svega i svačega

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Lošinjske maškare preuzele ključ gradaOtvoren je karneval u Malom Lošinju, a izrađen je i raspored karnevalskih priredbi, iako način njihove organizacije ostaje otvoreno pitanje, zbog važećih javnozdravstvenih mjera.


Lošinjska gradonačelnica Ana Kučić predala je simbolični zlatni ključ grada maškaranoj skupini koja je došla ispred zgrade gradske uprave.


Maškare, članice i članovi ovdašnje udruge »Lošinjski karneval«, nisu došli praznih ruku – u njihovo je ime Edi Petrinić gradonačelnici donio kutiju punu »potrepština«, predstavljajući joj jednu po jednu.
Taj je niz započeo brodskom kartom za Ilovik, kao očitu aluziju na najveću otočnu temu posljednjih mjeseci, radove na pristaništu u uvali Mrtvaška, dosad glavnoj vezi mještana Ilovika s otokom Lošinjem.


Još su u kutiji bili paket deterdženta, sapun za pranje ruku, svijeća, bomboni za lakše disanje, bočice žestokih pića, kozmetika, naranče – za svaki su od tih predmeta maškare predložile gradonačelnici praktičnu primjenu povezanu s postojećim lošinjskim problemima.


Druga točka na rasporedu maškaranih priredbi je »Povest ću te mala na lungomare« 29. siječnja, za 5. veljače najavljen izbor kraljice karnevala, za 12. veljače »maškarani kafe«, a za 19. veljače priredba »Plovi, plovi, mala barka«.


Ove godine pusni utorak »pada« na prvi dan ožujka, a tek ostaje za vidjeti kako će proteći taj dan, inače u znaku masovne povorke gradskim središtem i završnim maškaranim plesom.