Osvojili put

Lošinj posjetilo stotinu sisačkih srednjoškolaca

Bojan Purić

Foto Lošinjski muzej

Foto Lošinjski muzej

»Tisuću učenika, milijun doživljaja«U pratnji desetero nastavnika, prošli je tjedan na Lošinju boravila skupina od stotinu učenika Srednje škole Viktorovac iz Siska.


Posjetili su Institut Plavi svijet i muzejsko-galerijski prostor Kula u Velom Lošinju te palaču Fritzi u Malom Lošinju, a na povratku su razgledali i arheološki bogat grad Osor.


Kako je sisačka škola, slično onoj lošinjskoj, bogata stručnim smjerovima, učenici ugostiteljskih smjerova posjetili su hotel Bellevue na Čikatu pa se poveo razgovor o mogućnostima suradnje.
Boravak sisačkih srednjoškolaca na Lošinju platili su Jadranka i Ministarstvo turizma, a prijevoz Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


Ovim je učenicima Lošinj došao na ždrijebu; ostale skupine učenika s područja Sisačko-moslavačke županije ždrijebom su dobile neka druga turistička mjesta u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, a sve je to dio inicijative »Tisuću učenika, milijun doživljaja« koji je pokrenula Hrvatska udruga turizma s namjerom da djeci iz tog kraja, pogođenog potresom, omogući odmak od tamošnje narušene svakodnevice.