Dogovoreno

Kreće dogradnja zgrade osnovne škole u Dobrinju

Portal Novi list

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Sadašnji prostori škole nisu dostatni, odnosno ne pružaju odgovarajuće prostorne uvjete za održavanje nastave i svih školskih aktivnostiPrimorsko-goranska županija podržala je inicijativu Općine Dobrinj za dogradnju tamošnje osnovne škole.


Kako je na sastanku s načelnikom Općine Nevenom Komadinom rekao župan Zlatko Komadina, radi se o školi koja već sada ima 120 učenika s tendencijom rasta tog broja te su prostorni kapaciteti postojeće škole nedostatni za održavanje nastave.


Podsjećamo, nova škola u Dobrinju izgrađena je 2007. godine s oko 1.400 četvornih metara zatvorenog prostora i 11.000 četvornih metara okoliša s rukometnim igralištem, travnjacima i parkiralištem.

Dobrinjska škola je područna škola Osnovne škole Omišalj koju pohađaju djeca u svih osam razreda te u zgradi škole također djeluje razredni odjel za obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje iz Rijeke.


Sadašnji prostori škole nisu dostatni, odnosno ne pružaju odgovarajuće prostorne uvjete za održavanje nastave i svih školskih aktivnosti te bi se dogradnjom zgrade škole stvorili odgovarajući preduvjeti za kvalitetniji rad učenika, njihovih učitelja kao i vannastavnog osoblja.


Kako je dogovoreno na sastanku održanom u sjedištu Županije, Općina će u suradnji sa županijskim upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje krenuti u pripremu projektnog zadatka za dogradnju škole te izradu projektne dokumentacije za što je Općina Dobrinj osigurala 220.000 kuna.