Mural

Krčka navijačka udruga Plavo-bijeli otok potaknula oslikavanje murala o Vukovaru

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Niče atraktivan mural posvećen 30. obljetnici Bitke za VukovarIako je zbog najavljene kiše izrada velebnog murala na krčkom Ježevcu u petak morala privremeno biti zaustavljena, već oni dosad izrađeni, na 60-ak metara dugi potez uličnoga zida oslikani njegovi elementi jasno ukazuju na ljepotu i buduću atraktivnost te nesvakidašnje ulične umjetnine (u nastajanju).


Za mural kojim će, grafiterskom umješnošću kostrenskog umjetnika Edija Gustina, na uistinu poseban način biti obilježena 30. obljetnica Bitke za Vukovar, ali i ocrtani elementi sveprisutne navijačke zagriženosti u nogomet zaljubljenih Bodula, zaslužna je otočna navijačka udruga Plavo-bijeli otok.

Članovi tog udruženja ljubav prema riječkom prvoligašu, hrvatskoj nacionalnoj vrsti, ali i domovini, već godinama demonstriraju na tribinama, ali i zidovima onih neuglednih, često išaranih objekata koje, uz dozvolu njihovih vlasnika, na ovakav način spretno uljepšavaju.


Budući mural rasprostirat će se na više od 130 četvornih metara donedavno neuglednog, dijelom i išaranog vanjskog zida kompleksa u Ulici Ježevac, zgrade u vlasništvu najveće krčke građevinske kompanije koja taj objekt koristi za smještaj svojih radnika.Veliki i dopadljivi mural zgotovljen bi trebao biti koncem idućega tjedna kad će Krčani, ali i posjetitelji koji tim potezom budu prolazili na putu do obližnjeg kupališta ili susjednog kampa, moći uživati u dopadljivim domoljubno-navijačkim motivima.


Među ostalim, ondje je već danas vidljiv vjeran prikaz bakljade na Krčkome mostu kakvom članovi te navijačke udruge, zajedno s Armadom, sad već tradicionalno obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.