Konstituirali se

Ivan Šamanić i Dino Turčić dijele mandat predsjednika Općinskog vijeća Dobrinja

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Ivan Šamanić tu će dužnost obnašati u razdoblju od naredne dvije godine, nakon čega će, sve do dana raspuštanja Općinskog vijeća, čelnu funkciju u tom tijelu preuzeti Dino TurčićDobrinjsko predstavničko tijelo u narednim će godinama činiti Ivančica Dunato, Nikolina Jurić (umjesto općinskog načelnika Nevena Komadine kojemu je mandat po sili zakona stavljen u mirovanje zbog obavljanja dužnosti čelnika izvršne vlasti), Dajana Justinić, Zoran Kirinčić, Vedran Petrović, Dražen Purić, Ivan Šamanić, Dino Turčić i Miljenko Variola.


Nakon svečane prisege, u Društvenom domu okupljeni vijećnici izabrali su i članove »svog« Odbora za izbor i imenovanja, u koji su imenovani Dražen Purić (predsjednik) te Dajana Justinić i Ivančica Dunato, kao članice.


Nadalje, temeljem Prijedloga za izbor predsjednika i dva potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Dobrinj, za čelnika tijela predstavničke vlasti jednoglasno je izabran Ivan Šamanić, a za potpredsjednike Dajana Justinić i Vedran Petrović – sve sukladno sporazumu prethodno postignutom između članova kandidacijske liste grupe birača čiji je nositelj bio Neven Komadina i članova također nezavisne liste, s nositeljem Dinom Turčićem.
Ivan Šamanić tu će dužnost obnašati u razdoblju od naredne dvije godine, nakon čega će, sve do dana raspuštanja Općinskog vijeća, čelnu funkciju u tom tijelu preuzeti već spomenuti Dino Turčić.


Šamanić je pozvao sve vijećnike da svoju dužnost obnašaju sukladno pozitivnim propisima, savjesno i odgovorno te isključivo u interesu Općine Dobrinj i Republike Hrvatske, bez rukovođenja privatnim ili pak političkim interesima.


Priliku za obraćanje novim članicama i članovima predstavničkog tijela iskoristio je i novi-stari općinski načelnik, Neven Komadina koji je, uz čestitke novoizabranom predsjedniku, potpredsjednicima i svim članovima Općinskog vijeća, podsjetio na dosadašnju dobru suradnju i postignutu sinergiju djelovanja Općinskog vijeća.


– Vjerujem da će Općinsko vijeće i nadalje nastaviti djelovati kao i do sad – konstruktivno, rukovodeći se isključivo interesom boljitka svih žitelja naše lokalne zajednice Općine Dobrinj, napomenuo je Komadina te dodao da su vrata Općine Dobrinj svima uvijek otvorena.