Lake note i rock

Dvostruki program za Svjetski dan glazbe u Malom Lošinju

Bojan Purić

Nastup grupe Stormbringer / Foto Bojan Purić

Nastup grupe Stormbringer / Foto Bojan Purić

Dan glazbe obilježen na Trgu RH i na parkiralištu ispred Dječjeg vrtića CvrčakProgramima održanim na dva mjesta, Mali Lošinj proslavio je Svjetski dan glazbe.


Na glavnom gradskom trgu održan je program »lakih nota«, dok je večer na parkiralištu ispred zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak pripala otočnoj rock/metal/punk-sceni.


Program na Trgu RH organiziralo je Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj, a sudjelovali su plesna skupina Zumba, Lošinjske mažoretkinje, Puhački orkestar »Josip Kašman«, klapa Čikat i gitarski duo Magic Guitars, odnosno Bibi & Paško.
Žešći su ritmovi vladali kraj zgrade dječjeg vrtića, gdje je program priredila udruga Kreativno sklonište, koja okuplja zaljubljenike u rock, metal, punk i srodne izričaje.


Program se sastojao od nastupa mladog kantautora Jakova Postolovića Asla te grupa LAP, Tilt, Machina za palenje, Ljevano željezo i Stormbringer.


Još je između pojedinih točaka programa bilo gostiju iznenađenja za setom bubnjeva, od veterana lošinjske scene pa do osmogodišnje Ellen Theimer.


Posebnu je pažnju privukla novoosnovana grupa Ljevano željezo, sastavljena od mladića koji su na lanjskome Danu glazbe bili u publici, a u međuvremenu i sami poželjeli biti dio te scene.