Najavio

Željko Grbac kandidira se za čelnika matuljskog Vijeća

Aleksandra Kućel Ilić

Budući da i dalje iz redova »velikih« stranaka ne dolaze signali da će ponuditi prihvatljivo rješenje, najavljujem svoju kandidaturu, a podržavaju me vijećnici Akcije mladih, Mosta i nezavisne liste Eni Šebalj – rekao je Željko GrbacUvažavajući činjenicu da je sazvana treća sjednica na kojoj bi trebalo konstituirati matuljsko Općinsko vijeće, odnosno izabrati njegovog predsjednika, a da i dalje iz redova »velikih« stranaka ne dolaze signali da će ponuditi prihvatljivo rješenje, ovim putem najavljujem da ću na sjednici 28. srpnja istaknuti svoju kandidaturu – rekao je Željko Grbac, matuljski vijećnik istoimene nezavisne liste.


Pojasnio je da to nije samo njegova odluka, već se radi o dogovoru unutar liste čiji je nositelj te potpore koju mu pružaju izabrani vijećnici Akcije mladih, Mosta i nezavisne liste nositeljice Eni Šebalj.


– Zajednički smo zaključili da je kohabitacija između Vijeća i načelnika pravi način da se provedu i realiziraju projekti koji će biti na korist svim mještanima Općine Matulji. Naime, izraz kohabitacija u najširem značenju može se prevesti kao »živjeti zajedno«, a svi znamo da se to može samo kroz razgovor i dogovor, uz puno razumijevanja i spremnosti na kompromise.
Podsjećam da je već prije drugog kruga izbora za načelnika plasirana informacija o čvrstoj i stabilnoj većini u Vijeću, predvođenoj izabranim vijećnicima SDP-a, i iz tog razloga nisam želio isticati kandidaturu već im pružiti šansu da to i realiziraju.


Nažalost, to se pokazalo kao još jedna »patka« i samo potvrdilo razmišljanja mnogih da vodstvo matuljskog SDP-a nije sposobno za razgovore, dogovore i kompromise. Kao što veliki broj birača zna, najavljivao sam izlazak iz politike krajem ove godine.


Na nagovor članova naše liste, prijatelja i poznanika iz niza drugih stranaka, kao i ljudi koji su sami priznali da su glasali za neku drugu listu, a ne za moju nezavisnu listu, odlučio sam istaknuti kandidaturu te u slučaju izbora ostati u Vijeću naredne četiri godine.


Vjerujem da sam dosadašnjim radom dokazao da mogu i znam kvalitetno voditi Vijeće u radu.


Siguran sam da se većina birača koja prati rad Općine Matulji sjeća kako je funkcionirala kohabitacija načelnika iz redova SDP-a i Općinskog vijeća pod mojim predsjedanjem u mandatu 2009.- 2013. godine (izgrađen Centar primarne zdravstvene zaštite, započeta izgradnja školske sportske dvorane), a siguran sam i da će Vijeće odlično surađivati s izabranim načelnikom i da će to imati kao posljedicu poboljšanje životnog i komunalnog standarda naših mještana – naveo je Grbac.