Gradsko vijeće Opatije

Usvojen proračun Grada Opatije: Gradonačelnik Dujmić tvrdi da je socijalan i razvojan. Evo s koliko novca će raspolagati

Aleksandra Kućel Ilić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Sjednica je održana u Gervaisu, uz do sada najveći razmak između vijećnika uslijed poštivanja epidemioloških mjera, a njezino je trajanje značajno skraćenoOPATIJA – Proračun Grada Opatije »težak« gotovo 205 milijuna kuna, dobio je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Opatije »zeleno svjetlo« gradskih vijećnika. Usvojen je uz devet ruku »za«, tri glasa protiv i jedan suzdržan.


Prema mišljenju predlagača, gradonačelnika Opatije Ive Dujmića, najvažniji financijski dokument za iduću godinu je socijalan i razvojan, a sastavljen je u interesu građana koji su ga mogli komentirati tijekom javnog internetskog savjetovanja, no na njega nije bilo primjedbi. Ocijenio ga je dobrim i predložio vijećnicima da budu odgovorni i da ga podrže, što je, premda se nisu svi složili s gradonačelnikovim stavovima, dovoljan broj njih i učinio.


Sjednica je održana u Gervaisu, uz do sada najveći razmak između vijećnika uslijed poštivanja epidemioloških mjera, a njezino je trajanje značajno skraćeno budući da će umjesto usmenih odgovora na vijećnička pitanja koja inače znaju potrajati i više od dva sata, svi odgovori biti dobiveni naknadno, u pisanom obliku.