Svečanost

Uručena priznanja nastavnicima za edukaciju Samo zdravo

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Riječ je o edukaciji na temu inovativnih pristupa zdravoj prehraniNakon što je s uspjehom završila edukacija za strukovne nastavnike na temu inovativnih pristupa zdravoj prehrani iz programa Samo zdravo kojega organizira i provodi Gaia Nova, danas je u Opatiji upriličena i završna dodjela priznanja nastavnicima.


Prema riječima Sandre Kolonić, voditeljice programa Samo zdravo, priznanja su dobili Melanija Hodalj i Draženka Stanišić iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Iva Suden i Dolores Matetić iz Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica, Zvjezdana Horvat, Patricija Tomich i Maja Malčić iz Srednje škole Ambroza Haračića Mali Lošinj, Damir Perman i Mladenka Žibert iz Ugostiteljske škole Opatija, te Karmen Dunato Pavičić i Meri Tomašić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk.


Program Samo zdravo organizacije Gaia Nova odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja kao stručna potpora za kurikulum Zdravo za međupredmetnu nastavu. Projekt je namijenjen jačanju kompetencija djece i mladih u osnovnim i srednjim školama, te odgojno-obrazovnim djelatnicima.
Predavači su bili dr. sc. Silvija Zec Sambol, prof. Sandra Kolonić i mr.sc. Darko Sambol, a cilj programa jest provedba edukacije i jačanje izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja na području cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i zdravstvenog turizma s naglaskom na zdravlje i zdravu prehranu, te svjestan i odgovoran odnos pojedinca prema sebi i prema zajednici.