Natječaj

Traže se najvolonteri Liburnije

Marina Kirigin

Foto David K. - Foto Luigi Opatija

Foto David K. - Foto Luigi Opatija

Natječaj pod nazivom "VoLi" odvija se s ciljem promocije i razvoja volonterstva, prepoznatljivosti volontera i vrednovanja njihova doprinosa zajednici na području LiburnijeUdruga Žmergo, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front otvorili su natječaj za volontere Liburnije pod nazivom »VoLi« s ciljem promocije i razvoja volonterstva, prepoznatljivosti volontera i vrednovanja njihova doprinosa zajednici na području Liburnije, a povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.


Natječaj je otvoren od 26. listopada do 24. studenoga 2020., a na njega se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest navršenih 15 godina) i pravne osobe (npr. udruga, organizacija, ustanova, poduzeće i dr.) s područja Liburnije.


– Organizatori pozivaju sve organizacije, ustanove, poslovne subjekte kao i pojedince da prijave svoje volonterske programe, akcije, volonterske angažmane u različite kategorije u sklopu natječaja. Prijavitelji, kao i kandidati za nagrade moraju imati prebivalište/sjedište na području Liburnije (Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Matulja), odnosno volonterska akcija i/ili volonterski angažman mora biti proveden na području Liburnije.
Kroz jednu od kategorija nagradit će se i volonteri koji nemaju prebivalište na Liburniji, ali su u njoj dali svoj volonterski doprinos. Natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnoj stranici Udruge Žmergo, kao i drugih organizatora natječaja.


Svečana dodjela nagrada pobjednicima 4. prosinca 2020. ovisit će o daljnjem razvoju epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Rezultati natječaja bit će objavljeni 5. prosinca 2020. na mrežnoj, kao i na Facebook stranici Udruge Žmergo, stoji u priopćenju.