PU PG

Vozikao se po Pobrima s 2,72 promila u krvi pa završio u policiji

Vladimir Mrvoš

Ilustracija, Foto: zadarski list

Ilustracija, Foto: zadarski list

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 21, devet ih je evidentirano u kategoriji između 25. i 35. godine života, dok ih je pet bilo u dobi između 18. i 25. godine životaRIJEKA – Prošlog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 42 prometne nesreće, od kojih su dvije bile teže, a 40 lakše. U ovim nesrećama dvije su osobe teže, a 10 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 388.500 kuna. ž


U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana i osam alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 257 vozača, od kojih je kod njih 34 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a jedan je vozač evidentirana s koncentracijom do 0,50 promila.


Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 21, devet ih je evidentirano u kategoriji između 25. i 35. godine života, dok ih je pet bilo u dobi između 18. i 25. godine života.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,72 promila izmjerena je u srijedu, 20. svibnja, 40-godišnjem vozaču osobnog vozila u Pobrima kod Matulja.


Policija ga je zaustavila oko 13.50 sati dok je upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.