P.A.L.

Prezentirani videouradci programa Laurus online, slijede plesne izvedbe

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Fanni Hajnal Tutek

Foto Fanni Hajnal Tutek

Videouradci su nastali s idejom promoviranja umjetničkih programa koje je P.A.L. realizirao, a nisu zbog epidemiološke situacije mogli biti vidljivi većem broju publikeUmjetnička organizacija P.A.L. predstavila je program Laurus online, koji je nastao na temelju poticaja Ministarstva kulture i medija RH u sklopu natječaja Digitalna prilagodba programa 2021.


Kako su najavili, videouradci su nastali s idejom promoviranja umjetničkih programa koje je P.A.L. realizirao, a nisu zbog epidemiološke situacije mogli biti vidljivi većem broju publike.


U prezentaciji videa likovno-edukativne tematike predstavlja se rad Umjetničke organizacije P.A.L. i program Galerije Laurus Lovran s umjetničkim savjetom koji čine Darija Žmak Kunić, Jasna Šikanja i Melita Sorola Staničić.
U umjetničkom dijelu predstavlja se video »Proljeće 2021.«, koji je nastao tijekom umjetničke akcije u Lovranskoj Dragi te u Galeriji Laurus u Lovranu.– U programu su još sudjelovali i Nadežda Elezović, Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Predrag Todorović, Zoran Majstorović i Slaven Tolj. Za snimanje i montažu bio je zadužen Goran Pleić, a koncept potpisuje Melita Sorola Staničić.


Plesni udio u programu su umjetničko-edukativni videouradci koji su rađeni na vanjskim lokacijama. Voditeljica projekta, ideja i koreografije je Senka Baruška, a uključeni su još i Fanni Hajnal Tutek, Zvonimir Kvesić, Marina Stanger, Matija Jakić i Damjan Sporčić.


Osim videoprezentacije imat ćemo i plesne izvedbe na trima lokacijama: MMSU Rijeka u četvrtak 8. srpnja u 12 sati.


Na rasporedu će biti plesna izvedba »Žene s idejama«, u kojoj će nastupiti plesne umjetnice Iva Katarinčić, Dorotea Domović i Ines Borić.


Koreografiju potpisuje Senka Baruška, a asistencija joj je Jasna Čižmek Tarbuk.


Iste večeri u 21 sat plesna izvedba »Žene s idejama« će biti na Puntici u Voloskom, a u petak u 21.30 sati na Ciperi u Lovranu – najavili su iz P.A.L.-a te još dodali i da se svi videoradovi mogu pogledati na YouTubeu.