Pasare, gajete, gucevi...

Predivne slike na moru pred Lovranom: Pogledajte regatu tradicijskih barki na jedra

Marina Kirigin

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Nedovoljno vjetra odgodilo je podnevni start, međutim, čekanje na vjetar nije poremetilo druženje "morskih vukova" iskusnih znalaca u tradicijskim plovilimaDvadeset i sedam pasara, gajeta, kvarnerskih i lovranskih guceva i batana sa područja cijelog Kvarnera okupilo se u subotu na akvatoriju ispred Lovrana, na 12. izdanju regate tradicijskih barki na jedra “Nino Gasparinic”.Nedovoljno vjetra odgodilo je podnevni start, međutim, čekanje na vjetar nije poremetilo druženje “morskih vukova” iskusnih znalaca u tradicijskim plovilima koji znaju krotiti jake vjetrove i velike valove, ali i ploviti po bonaci.

– Na ovakvim je regatama rezultat u drugom planu. Ovdje smo kako bi se družili, razmijenili iskustva i promovirali maritimnu baštinu našeg kraja i Lovran kao turističku destinaciju – rekao je Ivica Grbac, predsjednik udruge Naš Lovran – sekcije Lovranska lantina.


Udruga je organizator ove sportsko-rekreativno-turističke priredbe na koju su stigle posade iz Rovinja, Fažane, Mošćeničke Drage, Ike, Malog Lošinja, Krka, Malinske, Opatije i Lovrana.Predivne slike na moru pred Lovranom bile su neizbježan kadar mnogih objektiva pa je za vjerovati da je promocija manifestacije uspješno obavljena.


Po završetku regate na lovranskoj rivi slijedi druženje jedriličara te podjela priznanja najuspješnijima.