Oduševili publiku

Pogledajte kako je bilo na spektaklu Rock The Opera na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Izvedba besmrtnih rock-skladbi od strane filharmonijskog orkestra, rock-banda i snažnih vokala pokazala se dobitnom kombinacijom koja osvaja publiku diljem EuropeNakon brojnih uspjeha diljem Europe, te rasprodanih koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama, glazbeni spektakl “Rock The Opera”, došao je i na opatijsku Ljentu pozornicu.


Otkako je Friedemann Riehle, njemački dirigent i stručnjak za simfonijski rock, kreirao ovaj spektakularni program za svoj prvijenac u Bečkoj Operi, projekt “Rock The Opera” je svoju energiju i orkestracije pronio diljem Europe.

Tako se i večeras u Opatiji publici pružilo jedinstveno iskustvo, unikatan način izvođenja svjetski poznatih glazbenih djela – doista najbolje od oba glazbena svijeta: sirove rock energije i klasike u izvedbi Zagrebačke filharmonije.


I još jednom se potvrdilo da okosnica svih glazbenih uspješnica, pa čak i heavy metala počiva u klasičnoj glazbi…


Foto galerija: Rock The Opera u Opatiji Foto: Mateo Levak


“Rock The Opera” je sve koji su došli na koncert vratio u dane rocka, s energijom originalnih aranžmana u izvedbi vokala Markete Poulickove – Maky iz Češke i Leanne Jarvis iz Velike Britanije, te ponajboljeg mladog hrvatskog rock vokala Dine Jelusića, uz potporu Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Friedmanna Riehlea.


U ovom neobičnom glazbenom projektu koji se bazira na najvećim klasičnim rock hitovima grupe Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 i mnogim drugim, rock kakav se ne čuje baš svaki dan opatijskoj su publici interpretirali Vedran Božić na gitari, Danko Krznarić na klavijaturama, Martin Petračić na bas gitari i Marko Lazarić na bubnjevima.


– Samo sam priveo orkestar njegovoj iskonskoj ulozi izvođenja pjesama koje publika voli, rekao je nedavno o projektu maestro Riehle.


Ovaj je njemački dirigent Rock the Opera pokrenuo kao nastavak njegovog projekta Symphonic Rock kojeg je započeo 2007. godine i pogodio “u žicu”.


Izvedba besmrtnih rock-skladbi od strane filharmonijskog orkestra, rock-banda i snažnih vokala pokazala se dobitnom kombinacijom koja osvaja publiku diljem Europe, pa je tako bilo i večeras na Ljetnoj pozornici u Opatiji.