Atraktivna iložba

Picasso i Miró u Opatiji: U Šporer stižu radovi koji se do sada nisu mogli vidjeti na ovim prostorima

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Izložba će se otvoriti 2. lipnja i ostati otvorenom sve do 10. listopada, a organizirat će se uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije.OPATIJA – Opatija će tijekom ljeta u Umjetničkom paviljonu Jurja Šporera ugostiti izložbu radova Pabla Picassa i Joana Miróa iz privatnih kolekcija pod nazivom Picasso-Miró, Prijateljstvo, sloboda.


Atraktivnu izložbu svjetski poznatih umjetnika najavili su na konferenciji za novinare organizatori, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktorica IPL Arta Iva Piglić Lazić.

Izložba će se otvoriti 2. lipnja i ostati otvorenom sve do 10. listopada, a organizirat će se uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije.


Zadovoljstvo zbog činjenice da će Opatija upriličiti izložbu svjetskoga ranga i zaljubljenicima u umjetnost približiti ostvarenja koja se do sada na ovim prostorima nisu mogla pogledati, na današnjoj su press-konferenciji izrazili i direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.


Foto galerija: Picasso i Miró u Opatiji Foto: Marko Gracin