Poticaji i subvencije

PGS i partneri nude stanovnicima Matulja “rent to own” sustav stanova

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

»Rent to own« sustav omogućio bi mladim obiteljima dugoročni najam stana tako da se iznos najamnine uračuna u cijenu eventualnog otkupa nekretnineOno što razlikuje naše političke oponente i nas jest činjenica da oni već 12 godina obećava izgradnju POS-ovih stanova, a nisu niti pripremili dokumentaciju za projekt. Svima su puna usta tih POS-ovih stanova i APN-a, a Matulji po tom pitanju debelo zaostaju za drugim jedinicama lokalne samouprave.


Ono na čemu moramo inzistirati jesu poticaji i subvencije za mlade obitelji – istaknuo je Mladen Prenc (PGS), kandidat koalicije PGS-AM-UK za načelnika Matulja, na jučer održanoj konferenciji za novinare na krovu školske sportske dvorane u Matuljima.


Njegov kandidat za zamjenika načelnika, Darjan Buković (AM), objasnio je princip »rent to own« sustav koji bi omogućio mladim obiteljima dugoročni najam stana tako da se iznos najamnine uračuna u cijenu eventualnog otkupa nekretnine.
– To je vrlo koristan princip najma kojim mlade obitelji ne bi bile primorane uzimati kredite s visokim kamatama, što je ogromna subvencija. Ljudi nisu upoznati sa svim mogućnostima koje imaju na raspolaganju, poput raznih državnih poticaja – kazao je Buković.


Marko Boras Mandić (UK) nije mogao prisustvovati konferenciji, međutim, poslao je kratko priopćenje.


– Osobno sam se svojevremeno zalagao za implementaciju Zakona o brdsko-planinskim područjima na područje Općine Matulji. Moja ideja je ravnomjeran razvoj svih mjesta u općini, a pogotovo razvoj gornjih krajeva.


Posebno tu naglašavam obvezu brendiranja Matulja kao destinacije prekrasne prirode, svježeg zraka i kulturne baštine. Matulji su vrata Kvarnera i ne smijemo dopustiti da trendovi turizma prolaze mimo nas – poruka je Borasa Mandića.