Mr. Whiskers i Juju BonBon

Neodoljiva priča iz Opatije: Vlasnici svojim neprežaljenim mačkama posvetili vrt i postavili pločicu

Marina Kirigin

Foto: Marina KIRIGIN

Foto: Marina KIRIGIN

Život je proletio i ostavio pregršt zajedničkih uspomena ovih životnih partnera.On je bio Mr. Whiskers, a ona Juju BonBon. Živjeli su u Villi Devana nasuprot najstarijeg opatijskog hotela Kvarner. Dane su provodili u dvorištu opatijske vile, motali se oko gostiju hotela, a o njima su se brinuli Adriana i Barry. Život je proletio i ostavio pregršt zajedničkih uspomena ovih životnih partnera.


Mr. Whiskers i Juju BonBon otišli su na drugi svijet, a njihovi vlasnici Adriana i Barry odlučili su im posvetiti vrt ispred Ville Devana u kojoj su kupili stan. Prekrasno uređen komadić vrta Adriana i Barry poklonili su svojim mačkama, koje su im očito obilježile dio života.


Foto: Marina KIRIGIN


Na zidiću uređenog vrta vlasnici stana u opatijskoj vili ispisali su posvetu mačkama na engleskom jeziku i lijepo uređeni vrt poklonili stanarima zgrade: »Donated to Villa Devana by Adriana and Barry in Memory of lovely Mr. Whiskers and Juju BonBon«.
Tim su djelom od zaborava istrgli i u vječnu uspomenu pretvorili dvije opatijske mačke, ali i dio svog života u kojem su ti kućni ljubimci očito odigrali veliku ulogu. Koliko su im mačke ispunjavale i uljepšavale život nismo uspjeli saznati, jer kako doznajemo od susjeda u Villi Devana, Adriana i Barry trenutno ne žive na opatijskoj adresi, već navodno dane provode u toplicama.