Unatoč pandemiji

Općina Lovran se pohvalila da joj je proračun u plusu 5,9 milijuna kuna

Portal Novi list

Lovran

Lovran

Otvorio se financijski prostor za donošenje novih mjera za pomoć gospodarstvu ukoliko to bude potrebnoNa 42. sjednici općinskog Vijeća Općine Lovran u fokusu sjednice našlo se izvješće o izvršenju proračuna iz kojeg je vidljivo da je unatoč mnogobrojnim donesenim mjerama za pomoć gospodarstvu radi ublažavanja pandemije COVID-19 te općenitom smanjenom priljevu sredstava, Općina Lovran u 2020. godini ostvarila proračunski plus s 5.9 milijuna kuna.


Sukladno tome, donesena je i odluka o raspodjeli viška poslovanja na izdatke u 2021. godini te odluka o prvoj izmjeni proračuna.


“Veliki poslovni uspjeh Općine Lovran u vremenima gospodarske krize uzrokovane pandemijom COVID-19 i povećanih izdataka, rezultat je kvalitetnog strateškog upravljanja općinskim prihodima i rashodima, a koje će znatno olakšati poslovanje Općine u 2021. godini te otvoriti financijski prostor za donošenje novih mjera za pomoć gospodarstvu ukoliko to bude potrebno.
Podsjetimo, Općina Lovran među prvima je donijela paket mjera za pomoć gospodarstvenicima u vidu oslobađanja zakupaca plaćanja naknade za postavu ugostiteljskih terasa koja je još uvijek na snazi do kraja travnja te ostale mjere otpisa zakupnina, otpisa komunalne naknade i otpisa zakupnine javnih površina, kojima se Općina Lovran u korist poduzetnika odrekla više od 600.000,00 kn”, poručuju u Općini Lovran.