Prvenstvo

Opatija u znaku bridža, okupilo se 28 parova iz cijele Hrvatske

Marina Kirigin

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Otvoreno prvenstvo mješovitih parovaOpatija je jučer ponovo bila u znaku bridža.


Na Otvorenom državnom prvenstvu mješovitih parova u hotelu Četiri opatijska cvijeta okupilo se 56 igrača, odnosno 28 parova iz cijele Hrvatske.


Riječ je o natjecanju u organizaciji Sportskog bridge kluba Opatija i Hrvatskog bridge saveza koje se održava još od 2006., uz iznimku pandemijske 2020. godine.
– Zahvaljujem se Gradu Opatiji i Sportskom savezu Grada Opatije na podršci koju nam redovito pružaju.


Opatija je uistinu odavno prepoznata kao bridž destinacija u cijelom svijetu te se iskreno nadam da ćemo, ukoliko nam okolnosti dozvole, 2023. godine biti domaćini Europskog prvenstva u bridžu s više od dvije tisuće sudionika.


PGŽ je postao važna destinacija za odigravanje značajnih nacionalnih, europskih i svjetskih bridž-priredbi, pa se tako unatrag nekoliko godina u Opatiji i Rijeci održalo niz najznačajnijih natjecanja: Kup Hrvatske, Europsko timsko prvenstvo, Svjetsko univerzitetsko prvenstvo za mlade igrače, Europsko finale lige prvaka, Europsko prvenstvo za mlade, Svjetsko juniorsko prvenstvo… – rekla je Iva Erceg uime organizatora priredbe koja će danas dobiti svoj nastavak u sklopu tradicionalnog memorijalnog turnira »Sergije Poklepović«, a koji se održava u čast vrhunskog igrača i reprezentativca.