Opatijski vremeplov

Oldtimeri u “staroj dami” plijene poglede i uzdahe

Valentina Sablić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Svi oni koji žele osjetiti dašak starih vremena uživajući u savršenim »klasicima« na četiri kotača, to će moći učiniti ispred hotela Milenij svakog utorka do kraja kolovoza od 20 sati nadaljeAtraktivni limeni ljubimci vlasnika Liburnia Classic Cluba Opatija predstavili su se šetačima ispred hotela Milenij. Uzdahe i znatiželjne poglede mamili su vremešni ljepotani koji izgledaju kao da su netom izašli iz autosalona.


Prizivaju dašak nekog prošlog vremena i glamura i time pod ruku idu sa »starom damom«. Događanje je dio Opatijskog vremeplova, manifestacije koja nastaje u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije te se prošle godine pokazalo kao sjajan dodatak turističkoj ponudi Opatije, a tako je, čini se, i ove.


Oldtimeri su već niz godina uključeni u turističke manifestacije te su prepoznatljivi i kao opatijski turistički brend.
– I ove smo se godine odlučili odazvati pozivu Turističke zajednice s kojom nam je zadovoljstvo surađivati. Činimo to da se tradicija održi, zadovoljstvo nam je opatijskim građanima i gostima pokazati naše ljubimce ili ih provozati u njima – rekao nam je Bogomil Šulina, predsjednik Liburnia Classic Cluba Opatija.


Divljenje istinskih zaljubljenika i znatiželju prolaznika posebno je izazvao motor njegovog Ford Mustang Cabrioleta iz 1964. godine, kojeg nam je ponosno otkrio dižući haubu.


Među izloženim oldtimerima našao se Mercedes Benz 560 SL iz 1987. godine vlasnika Aleksandra Saše Osojnaka, Alfa Romeo Spider Veloce iz 1975. godine vlasnika Eria Zahirovića te Lancia iz 1988. godine, zanimljiva po tome što je to valjda najmanji auto koji ima pogon na sva četiri kotača, rekao nam je njezin vlasnik Boris Gino Krivičić.Vremešnim su se ljepotanima divili mnogi; žene u jednakoj mjeri kao muškarci, djeca, neki od prolaznika su slikali aute, neki su se slikali pored njih, ali svatko tko bi prošao pored ovakvog prizora morao je zastati i dobro pogledati ove automobile s dušom.


Šarmantni i originalni – ovi luksuzni automobili unatoč svojem dugom životnom vijeku, izgledaju potpuno novo. Osim što su ispolirani do sjaja u kojem se prolaznici skoro mogu ogledati, na njima je svaki detalj na svome mjestu.


Oni koji žele osjetiti dašak starih vremena uživajući u savršenim »klasicima« to će moći učiniti ispred hotela Milenij svakog utorka do kraja kolovoza od 20 sati nadalje.