Mjere

Nakon poraza Stožera PGŽ koncerti idu dalje: Već za Šerbedžiju večeras u Opatiji NE TREBA covid-potvrda

Portal Novi list

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve profesionalne umjetničke izvedbe moći će se uredno odvijati bez covid-potvrda, pod uvjetom da je za svakog posjetitelja osigurano sjedeće mjesto i 4 četvorna metra neto površineNacionalni Stožer civilne zaštite današnjom je odlukom “lupio po prstima” lokalne stožere koji su propisali strože mjere od onih koji vrijede na razini Hrvatske po pitanju profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcija, te izložbi u muzejskim galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.


Podsjetimo, Primorsko-goranska županija je uvela covid-potvrde za sva događanja iznad 20 ljudi, a ranije je sve manifestacije na kojima se ne provjeravaju covid-potvrde obustavila Zadarska županija.


No, ovom će se odlukom nacionalnog Stožera sve profesionalne umjetničke izvedbe moći odvijati bez covid-potvrda, pod uvjetom da je za svakog posjetitelja osigurano sjedeće mjesto i 4 četvorna metra neto površine.
Organizatori koncerata u PGŽ, stoga, nešto lakše dišu. Iz Festivala Opatija već su izvijestili da je od danas na događanja na opatijskoj Ljetnoj pozornici iznova moguće doći BEZ COVID POTVRDE, osim ako nije drugačije navedeno za pojedino događanje.


Stoga već za večerašnji koncert Rade Šerbedžije i njegova Zapadnog kolodvora u 21 sat na Ljetnoj pozornici u Opatiji NIJE potrebna covid-potvrda.


Isto vrijedi i za stand-up nastup DEJTNAJT 2, koji će biti održan u utorak, 20. srpnja u 21 sat.


Za očekivati je da će slično postupiti i drugi organizatori u PGŽ, koji su zbog odluke lokalnog stožera bili prisiljeni otkazivati svoja događanja.