Ljetno izdanje

Na Maškarani klapski maraton u Opatiji ipak samo uz covid potvrdu

Aleksandra Kućel Ilić

S jednog od ranijih izdanja Maškaranog klapskog maratona

S jednog od ranijih izdanja Maškaranog klapskog maratona

Ukoliko osoba koja je već nabavila ulaznicu nema nijednu od potvrda, povrat može ostvariti do 31. srpnja na mjestu gdje je ulaznica kupljenaPribližava se prvi ljetni Maškarani klapski maraton, koji će se održati u subotu 31. srpnja navečer na velikoj sceni opatijske Ljetne pozornice.


Jedno od najpozitivnijih, najveselijih i najatraktivnijih karnevalskih događanja na Kvarneru ove će se godine održati dvanaesti put, ali prvi put u ljetnom terminu uslijed pandemije COVID-19, koja je onemogućila uobičajeno zimsko izdanje popularne manifestacije.


Organizatori uz Udruge MKM poručili su da je broj ulaznica ograničen, još uvijek ih ima u prodaji, a ono što najviše zanima javnost, za ulazak na Ljetnu, prema najnovijoj informaciji, publika će morati predočiti COVID-potvrdu o preboljenom koronavirusu, potvrdu o testiranju s negativnim rezultatom ne stariju od 48 sati ili COVID-putovnicu, sve prema odredbi Stožera civilne zaštite RH.
– Shodno navedenom, ako ste već nabavili ulaznicu, a niste u mogućnosti nazočiti manifestaciji zbog toga što nemate niti jednu od navedenih potvrda, povrat možete ostvariti do 31. srpnja na prodajnom mjestu na kojem je ulaznica kupljena – poručili su organizatori MKM-a.


Voditelji manifestacije već tradicionalno će biti Dražen Turina Šajeta i Mario Battifiaca, a večer će otvoriti tri zvončarske skupine, i to Halubajski zvončari, Grobnički dondolaši i Zametski zvončari. U natjecateljskom dijelu programa nastupit će klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca, Intriga iz Rijeke, Senjkinje iz Senja, Ženska klapa Hreljin, te klapa Kapric iz Zadra.


– Sam popis klapa potvrđuje koliko je manifestacija poznata i popularna i izvan Kvarnera te će biti itekako zanimljivo vidjeti »duhovita pripetavanja« na pozornici.


Kako bi sve dobilo još veseliju notu, tijekom prebrojavanja glasova publike i ocjenjivačkog suda, u revijalnom dijelu, organizator priprema show program »Šajeta i prijatelji« u kojem će nastupiti i gosti iznenađenja – naveli su organizatori ove šaljive zimske manifestacije s ljetnim gostovanjem.