ZIP UNIRI

Na Fakultetu u Iki potpisano šest ugovora o financiranju projekata

Marina Kirigin

FOTO FMTU

FOTO FMTU

Svečanost na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki u vezi projektne linije ZIP UNIRINa Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisano je šest ugovora o financiranju znanstveno-istraživačkih projekata Fakulteta u okviru projektne linije »Znanstveno-istraživačke projektne inicijative Sveučilišta u Rijeci« (ZIP UNIRI).


Potpisivanju je, uz voditelje projekata, nazočio prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Gordan Jelenić, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof. dr. sc. Sandra Janković, prodekanica za znanstvenu i stručnu djelatnost doc. dr. sc. Daniela Soldić Frleta i voditeljica Ureda za znanost Sveučilišta u Rijeci mr. sc. Edita Petronijević.


Uz postojeće izvore financiranja znanstveno-istraživačkih projekata, Sveučilište je 2019. godine pokrenulo ZIP UNIRI liniju projekata koju sastavnice financiraju vlastitim sredstvima u svrhu potpore realizaciji svojih specifičnih ciljeva znanstvenih istraživanja, a time i ciljeva Strategije Sveučilišta u Rijeci.
Znanstveno-istraživačke projektne inicijative pružaju prvenstveno mlađim istraživačima priliku stjecanja iskustva u znanstveno-istraživačkom radu u međunarodnom timu, ali i vođenju znanstvenih projekata.


Kroz ZIP UNIRI okvir u naredne dvije godine financirat će se šest novih istraživanja čija različitost odražava složenost turizma, kao i širinu istraživačkih interesa znanstvenika Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, istakli su sa FMTU-a.


Ugovore o financiranju projekta za razdoblje 2021.-2023. potpisali su voditelji: prof. dr. sc. Suzana Marković (Mjerenje turističkog doživljaja u fizičkom i virtualnom prostoru), prof. dr. sc. Daniela Gračan (Utjecaj egzogenih promjena na učinke u nautičkom turizmu), izv. prof. dr. sc. Romina Alkier (Nova sigurnosna paradigma i valorizacija turističke destinacije), izv. prof. dr. sc. Kristina Črnjar (Razvoj karijere u turizmu i ugostiteljstvu), izv. prof. dr. sc. Goran Karanović (Financiranje visokog obrazovanja i efekt moralnog hazarda) i izv. prof. dr. sc. Maja Nikšić Radić (Doprinos izravnih inozemnih ulaganja, inozemnih doznaka i emigracija turizmu i gospodarskom rastu Hrvatske).