Koalicija PGS-AM-UK

Mladen Prenc: “Založit ćemo se za povratak osnovnih zdravstvenih usluga u Matulje”

Marina Kirigin

Darjan Buković, Mladen Prenc i Dominik Rubeša / Foto Marina Kirigin

Darjan Buković, Mladen Prenc i Dominik Rubeša / Foto Marina Kirigin

Matuljci nisu zaslužili po zdravstvene usluge odlaziti u Opatiju i Rijeku, poručujeNe želimo po osnovne zdravstvene usluge odlaziti u Opatiju. Želimo bolje zdravstvene usluge u našoj općini Matulji. Imamo novi, moderno uređeni zdravstveni centar, a usluge koje nudimo su daleko ispod standarda koji zaslužujemo.


Potrebno je nabaviti suvremenu opremu da u matuljskom centru možemo osigurati čim više zdravstvenih usluga – rekao je Mladen Prenc, kandidat koalicije PGS-AM-UK za načelnika Općine Matulji, na press konferenciji pred matuljskim zdravstvenim centrom.


Prenc je naveo da u matuljski centar treba vratiti laboratorij i laboranta, kao i nabaviti ultrazvuk i rendgen, za što je potrebno samo malo dobre volje. Isto tako, Prenc smatra da je nužno u zdravstveni centar vratiti liječnika školske medicine, a ne da on dolazi u ordinaciju samo na poziv.
– Matulji, koji su prema nekim podacima veći od susjedne Opatije, u vrijeme pandemije nemaju svog epidemiologa pa će tako naš imperativ, potreba i obećanje biti da u zdravstveni centar vratimo epidemiologa – rekao je Prenc.


Darjan Buković, kandidat za zamjenika načelnika navedene koalicije, naveo je da je odluku o ukidanju epidemiologa u Matuljima donio Dom zdravlja PGŽ-a te posao prebacio na opatijskog epidemiologa.


Osim prijedloga za poboljšanje zdravstvenih usluga, Buković je naglasio potrebu za organizacijskim poboljšanjima. Predložio je postavljanje upravitelja zdravstvenog centra te proširenje parkirališta.


– Matuljci nisu zaslužili po zdravstvene usluge odlaziti u Opatiju i Rijeku. Dovoljno smo velika općina i imamo kapaciteta to omogućiti svojim stanovnicima, posebno u ovim teškim vremenima, kada bi zdravstvene usluge trebale biti dostupnije.


Osim toga, čemu ovakav zdravstveni centar u Matuljima ako nećemo stanovnicima omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu? – zaključio je Prenc, a od konkretnih mjera za koje će se zalagati, Buković je najavio uvođenje logopeda, osnivanje savjetovališta za djecu, mlade i obitelj te centra za pružanje pomoći u zajednici.