Kandidat SDP-a

Kirigin: Opatijci zaslužuju suvremeni Dom zdravlja

Aleksandra Kućel Ilić

Fernando Kirigin sa suradnicima

Fernando Kirigin sa suradnicima

Već godinama traje nadmudrivanje oko izgradnje opatijskog Doma zdravlja. To pitanje više ne može čekati i izgradnja Doma zdravlja mora biti završena u ovom mandatu – naveo je Fernando Kirigin u svom jučerašnjem obraćanju Dom zdravlja Opatija pitanje je od iznimne važnosti za Opatiju. I sami građani u svim istraživanjima javnog mišljenja, ali i u neformalnim razgovorima, ističu upravo Dom zdravlja kao jedan od ključnih problema našeg grada, smatraju opatijski SDP-ovci.


– Već godinama traje nadmudrivanje oko izgradnje opatijskog Doma zdravlja. To pitanje više ne može čekati i izgradnja Doma zdravlja mora biti završena u ovom mandatu. Protekle četiri godine moji suradnici i ja proveli smo među građanima, razgovarajući i slušajući njihove stavove i probleme.


Dom zdravlja u tim je razgovorima bio jedna od tema koje su se najčešće spominjale. Opatijci zaslužuju kvalitetan i suvremen medicinski standard, zaslužuju Dom zdravlja prikladan vremenu u kojem živimo i zaslužuju gradonačelnika koji će znati realizirati projekte, a ne samo obećavati – kazao je Fernando Kirigin, kandidat SDP-a za gradonačelnika Opatije.
Izgradnja Doma zdravlja u programu »Za FER Opatiju« spada među glavne prioritete i projekte čija će realizacija biti jedna od prvih zadaća nove gradske vlasti.


– Dosad smo imali prilike samo gledati simulacije i idejne projekte, Dom zdravlja postoji samo u »virtualnom svijetu«. Dok se prebacuju loptice i odgovornost za izgradnju novog objekta, Opatijci su prisiljeni liječiti se u neadekvatnim uvjetima.


Dogovorit ćemo se sa Županijom, preuzeti odgovornost i konačno realizirati projekt koji se godinama nije pomaknuo s »mrtve točke«. Opatija mora imati pravi Dom zdravlja – jer to je fer prema građanima i liječnicima – rekao je Kirigin.


SDP-ov kandidat za gradonačelnika poručio je da je njegov izborni program nastao u suradnji s građanima jer nudi realizaciju projekata koji će riješiti ključne gradske probleme, one što godinama stoje »na čekanju«.


– Iako »znan dobro kako naprvo«, iako imamo jasan i konkretan program spreman za realizaciju, uvijek želimo čuti i mišljenje građana. Pandemija nam je onemogućila izravan kontakt, no pripremili smo kartuline i stranicu naprvo.hr na kojima možete napisati svoje prijedloge, ideje, probleme i mišljenja.


A mi ćemo se potruditi da ih sve realiziramo. Jer to je fer – zaključio je Fernando Kirigin.