Kandidat SDP-a

Kirigin: Opatijci, ove nedjelje birate između populizma bez pokrića i jasne vizije razvoja

Aleksandra Kućel Ilić

Fernando Kirigin sa suradnicima

Fernando Kirigin sa suradnicima

Istaknuo je kako mu je cilj vratiti povjerenje građana u instituciju gradonačelnika i gradsku upravu te kako je upravo zbog toga odabrao koncept "fer Opatije"Fernando Kirigin, kandidat SDP-a za gradonačelnika Opatije te kandidati na SDP-ovoj listi za Gradsko vijeće, održali su finalno predstavljanje programa pred nedjeljne izbore.


– Opatija ove nedjelje može izabrati između dva pristupa vođenju grada: s jedne strane je populizam “bez pokrića”, opcija zbog koje protekle četiri godine nije realizirana niti jedna najavljivana investicija ili projekt, opcija koja je pokazala kako ne zna adekvatno upravljati prostorom i kako su joj pojedinačni interesi važniji od napretka cijelog grada.


S druge strane je jasna vizija razvoja koju mi nudimo, rekao je Kirigin.
Istaknuo je kako mu je cilj vratiti povjerenje građana u instituciju gradonačelnika i gradsku upravu te kako je upravo zbog toga odabrao koncept “fer Opatije”.


Članovi SDP-ove liste za Gradsko vijeće poručili su kako je važno osigurati stabilnu i jasnu podršku gradskog “parlamenta” realizaciji ključnih projekata, ali i poboljšanju socijalnog programa.


– Dosegnuti socijalni i društveni standard zadržat ćemo, pa i unaprijediti. Uz povećanje iznosa pomoći roditeljima djece vrtićke dobi, povećanje stipendija za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente povećat ćemo iznos božićnica i uskrsnica do 700 kuna, uz zadržavanje besplatnog zdravstvenog dopunskog osiguranja te u ovu mjeru uključiti i građane s mirovinom do 4.000 kuna koji nisu bili obuhvaćeni postojećim mjerama, kazao je Kristian Tončić, kandidat s liste SDP-a za Gradsko vijeće.


– Razgovaramo s građanima stalno i vidimo da im je razvoj važniji od privremenih populističkih mjera. Opatijci žele bolju budućnost za svoj grad i svoju djecu i zato ih pozivam da na izborima u nedjelju zaokruže kandidata za gradonačelnika broj 3 i listu za Gradsko vijeće broj 7, zaključio je Kirigin.