Opatija

Ivo Dujmić najavio više novca za umirovljenike: “Mi obećanja ispunjavamo”

Aleksandra Kućel Ilić

Ivo Dujmić

Ivo Dujmić

U našem gradu ima i osoba koje uopće ne primaju mirovinu pa ćemo i njih uvrstiti u ovu kategoriju za uskrsnice, božićnice i dopunsko zdravstveno osiguranje – najavio je jučer Ivo DujmićStariji su nam sugrađani jako bitni, što smo dokazali u prethodne četiri godine, kada smo uveli isplatu uskrsnica i božićnica u iznosu od po 500 kuna, i to za sve umirovljenike koji imaju mirovine niže od 3.000 kuna.


Ovaj je oblik pomoći koristilo više od 1.300 naših umirovljenika. To znači da je mjera prepoznata i dobrodošla. Uz to, isplaćujemo i 840 kuna za pokrivanje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja.


Dokazali smo već da su nam ljudi bitni, na prvome mjestu. Od mladih, obitelji, poduzetnika, pa tako i do umirovljenika. Jedna od najčešćih sugestija zadnjih godina bila je da imamo prenizak prag za isplatu novčane pomoći.
Zato smo odlučiti prihvatiti sugestiju naših sugrađana i omogućiti pomoć većem broju naših umirovljenika – rekao je na virtualnoj press konferenciji Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, predstavivši dio programa svoje kandidature za osvajanje četvrtog mandata.


Prema njegovim riječima, nove mjere obuhvatit će povećanje praga za primanje novčane pomoći na 4.000 kuna.


– Radi se otprilike o 2.300 naših umirovljenika. Ali nismo htjeli stati samo na tome. U našem gradu ima i osoba koje uopće ne primaju mirovinu pa ćemo i njih uvrstiti u ovu kategoriju za uskrsnice, božićnice i dopunsko zdravstveno osiguranje.


Želimo ispuniti i želju stranke umirovljenika pa smo u naš program uvrstili i otvaranje Dnevnog boravka za umirovljenike. Tamo će moći lijepo provoditi svoje vrijeme kroz 11-satni program što će ga voditi stručne osobe, od zdravstvenog djelatnika do animatora.


Mi svoja obećanja ispunjavamo te želimo da u pravom smislu riječi svi naši građani budu najveći dobitnici ovih izbora! Više nego ikada bitno je da brinemo jedni o drugima i da stavimo sve ljude na prvo mjesto.


Imamo tim stručnjaka koji je odradio sve kalkulacije te složio pravedan i socijalan program za svakog Opatijca – zaključio je Ivo Dujmić.