Međunarodna regata

Gotovo 60 laseraša stiže na opatijski mul: U petak starta 47. Kup Opatije

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Međunarodni karakter neće izostati ni ove godine, dolaze jedriličari iz pet zemalja, Hrvatske, Švicarske, Italije, Austrije i Crne Gore, a nastupit će u tri klase – laser, laser radial i laser 4.7. Predviđeno je ukupno sedam plovova



Četrdeset i sedmo izdanje međunarodne regate Kup Opatije održat će se od petka do nedjelje, 29. studenog, u Opatiji. Na regati za klase laser, laser radial i laser 4.7 očekuje se nastup gotovo 60 posada iz Hrvatske, Švicarske, Italije, Austrije i Crne Gore. Start prvog jedrenja najavljen je za petak u 11 sati, a predviđeno je održati sedam plovova.


– Idejni začetnik ove regate je pokojni Borut Čičin Šain. Regata se održava od 70-ih godina prošlog stoljeća i izuzetno smo zadovoljni da smo je uspjeli organizirati i u ovo doba pandemije pod posebnim uvjetima.


Naime, na prostoru opatijskog mula organizirat ćemo »bokseve« za svaki jedriličarski klub upravo kako se natjecatelji ne bi miješali i kako bi bila osigurana potrebna distanca. Maskice će nositi svi natjecatelji, a moći će ih skinuti tek kod ulaska u plovilo.




Ove godine donijeli smo i posebne upute te će protestni odbor imati pravo sankcionirati trenere i natjecatelje, isključivati ih iz natjecanja, ako se ne budu pridržavali epidemioloških mjera – rekao je Mario Šikić, predsjednik Jedriličarskog kluba Opatija, organizatora ove tradicionalne regate koja se održava u studenom.


Pohvale organizatorima što su se prilagodili novim uvjetima i mjerama i istovremeno omogućili da »sportski život ide dalje« uputila je Vera Aničić, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite grada Opatije.


Fernando Kirigin, ravnatelj Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga koja je ustupila prostor rive jedriličarima, pozdravio je inicijativu i dodao da je vrlo sretan što ova jedriličarska tradicija neće imati prekid zbog pandemije, u trenutku kada se brojne manifestacije odgađaju ili gase.