Premijerni nastup u Opatiji

Amira Medunjanin pjevala pred punim gledalištem Ljetne pozornice

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Zar se morala dogoditi pandemija da zapjevam u Opatiji? - našalila se dobro raspoložena sarajevska pjevačica koja je publiku nasmijala i doskočicom uz koju je objasnila uslijed čega za premijerni nastup u Opatiji nije odabrala neku od svojih najljepših haljinaOPATIJA Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe, a svoje izvanredne vokalne sposobnosti i jedinstven način komunikacije s publikom pokazala je večeras na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Foto galerija: Amira Medunjanin nastupa na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Vedran KaruzaU svom premijernom nastupu u Opatiji, imala je priliku pjevati pred punim gledalištem, došla je publika koja voli interpretacije koje “liječe dušu”, te je između ove izvanredne izvođačice i zaljubljenika u njezin glazbeni izričaj uspostavljen poseban odnos. Bilo je baš kako je i rečeno u najavi ovog koncerta, inače trećeg po redu zbivanja uživo od kada je otvoreno ovogodišnje “Ljeto na Ljetnoj” u Opatiji – Amirina glazba je ona koja istovremeno oči ispuni suzama i srce radošću.


Također, zahvaljujući šarmu i duhovitosti, te spontanim najavama i razgovoru s publikom prije svake pjesme, bilo je večeras na opatijskoj Ljetnoj i smijeha i u ovim neobičnim vremenima toliko potrebne opuštenosti.
– Godinama već dolazim u Opatiju kao turistkinja, šetam i nadam se – netko će me prepoznati. Ali, ništa od toga. Nitko me nije zaustavio na ulici. I zato je ovo moj premijerni nastup u Opatiji. Zar se morala dogoditi pandemija da zapjevam u Opatiji? – našalila se dobro raspoložena sarajevska pjevačica koja je publiku nasmijala i doskočicom uz koju je objasnila uslijed čega za premijerni nastup u Opatiji nije odabrala neku od svojih najljepših haljina.


– U godinu i nešto dana koliko sam morala mirovati zbog situacije oko korone, malo sam se udebljala i u sve krasne haljine koje imam jednostavno više ne stanem. Zato sam obukla ovu jednostavnu crnu – rekla je Amira Medunjanin u večeri u kojoj je nizala pjesmu za pjesmom u pratnji svog glazbenog ansambla i svi zajedno, kreirajući večer punu emocija, glazbe i tekstova koji “diraju u srce” nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim.