Program

Aktivno ljeto u Mošćeničkoj Dragi nudi biciklističke ture i pješačenje u kolovozu i rujnu

Ervin Pavleković

Rikardo Staraj i Nensi Dretvić spremni su za biciklističku turu / Foto Marko Gracin

Rikardo Staraj i Nensi Dretvić spremni su za biciklističku turu / Foto Marko Gracin

Ugovoreno je pet pješačkih tura prema Trebišću, kojima se želi prikazati i dočarati mitski svijet Slavena, biciklističke ture uz stručno vodstvo te održavanje četiriju interpretacijskih šetnjiNa terasi hotela Mediteran je predstavljen program »Aktivnog ljeta u Mošćeničkoj Dragi« kojim se želi obogatiti ponuda u ovoj za sad uspješnoj turističkoj sezoni, a sastoji se od vođenih pješačkih i biciklističkih tura te interpretacijskih šetnji.


Predstavljajući rezultate sadašnje turističke sezone u Mošćeničkoj Dragi, direktorica Turističkog ureda TZO-a Mošćenička Draga Nensi Dretvić istaknula je da je u vikendu iza nas s otprilike 2.700 gostiju ostvarena popunjenost od gotovo sto posto.


U prvih sedam mjeseci u ovoj godini ostvareno je 40 posto više u odnosu na prošlu godinu, što znači nešto manje od sto tisuća gostiju te oko 19 tisuća noćenja, što je 92 posto više. Ako sadašnju sezonu kompariramo s onom rekordnom 2019. godine, onda možemo govoriti o brojci od 70 posto.
– Zbog velikog broja gostiju odlučili smo se, osim lijepih plaža, ponuditi im i nešto više, program »Aktivnog ljeta« kojim kolovoz i dio rujna u našemu mjestu dobivaju dodatan sadržaj, odnosno pješačke i biciklističke ture te interpretacijske šetnje – rekla je Nensi Dretvić.


Pojasnila je da će od kolovoza do sredine rujna ostvariti suradnju s licenciranim vodičima, Sonjom Jurić te biciklističkim timom Rodeo iz Rijeke, koji će sudjelovati u organizaciji.


Naime, ugovoreno je pet pješačkih tura prema Trebišću, kojima se želi prikazati i dočarati mitski svijet Slavena, a tu su i biciklističke ture uz stručno vodstvo gospodina Aleša iz biciklističkog kluba Rodeo.


Bit će ponuđeno i razgledavanje etnografske zbirke »Toša i Mošćenica«, a novost su i interpretacijske šetnje »Mošćenička Draga – Mošćenice« koje obuhvaćaju posjet Kući mora, šetnju do Sv. Ivana i obilazak Mošćenica.


Načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj također se osvrnuo na sezonu koja je za sad uspješna te je naglasio da su prošloga mjeseca održane sve predviđene manifestacije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i propisa.


– Ovom ponudom »Aktivnog ljeta« želimo obogatiti turističku ponudu za sve posjetitelje i turiste koji se odmaraju u našoj općini koja je već odavno prepoznata destinacija ljubitelja prirode, kulturnih znamenitosti te ljubitelja outdoor aktivnosti koje sve više dobivaju na značaju.


Kroz program »Aktivnoga ljeta« zainteresirani se mogu odmaknuti od klasičnog odmora uz plažu i kupanja te uživati u drugim outdoor aktivnostima kojima mogu doživjeti svojevrsnu okrjepu, upoznati prirodu našega kraja, kao i saznati ponešto o njegovoj povijesnoj baštini – rekao je Staraj.


Termini


Pješačke ture zakazane su za 10., 12. i 26. kolovoza te 9. i 16. rujna. Biciklističke ture održat će se 3. i 17. kolovoza te 7. i 14. rujna, a interpretacijske šetnje održat će se 11., 18. i 25. kolovoza te 1. rujna.


Više informacija o »Aktivnom ljetu u Mošćeničkoj Dragi« i njegovu programu može se naći na mrežnim stranicama turističke zajednice [email protected] ili dobiti telefonskim pozivom na 051/739166.