TRADICIONALNA UTRKA

Održan 47. Kastafski kros: Na dužoj dionici najbrži Josip Meštrić i Inga Jurić

Ana Braškić

Foto Ana Braškić

Foto Ana Braškić

Startao je 121 trkač, a trčalo se na dvije duljine, 8 i 13.5, kilometara.Grad Kastav je u subotu ujutro ugostio 47. Kastafski kros, jedno od najdugovječnijih natjecanja u trčanju u Hrvatskoj. Ujedno ova manifestacija je 18. memorijal Zehrid Kadrić Zeko, odnosno podsjetnik na ovog velikog sportskog entuzijasta, profesora tjelesnog i jednog od najvećih promotora trčanja u Kastavskoj šumi.


Startao je 121 trkač, a trčalo se na dvije duljine, 8 i 13.5, kilometara. Kraća dionica trčala se od Gradske lože do križanja Breza/Brajani i nazad, dok je duža išla do mjesta Breza i nazad, u Kastav. Trkače je poslužilo odlično vrijeme, a najbrže je dulju dionicu za samo 51 minutu istrčao Josip Meštrić iz Presečnog (okolica Varaždina), a odmah iza njega u cilj su stigli Alen Matovina i Pavle Kruljac.


Najbrži na dugoj dionici


Među damama prva je bila Inga Jurić kojoj je trebalo samo sat i minutu. Uz nju, na postolje su se popele Marina Juranić i Ingrid Nikolesić.


Najbrže na dužoj dionici
Na kraćoj dionici od 8 kilometara s vremenom od 33 minute najbrži je bio Edin Čović, a nekoliko minuta sporiji bili su Tomislav Senčić te gost iz Njemačke Frank Lerch. Najbrža dama bila je Iva Tomić Smojver, a na postolje su se popele i Marta Močinić te Lucija Ivančić.


U sklopu krosa održavane su i dvije utrke za djecu, na 500 metara za učenike od 1. do 4. razreda, odnosno na 1 kilometar za učenike od 5. do 8. razreda. 47. Kastafski kros održao se u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana Grada Kastva. Organizator krosa zadnjih godina je SRK Rika, a pokrovitelji su Grad Kastav i TZG Kastva.