Potpisan ugovor

Vinodolskoj općini 5 posto vlasništva Eko Murvice

Robert Šimonović

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić izrazili su obostrano zadovoljstvoU bribirskoj vijećnici je potpisan ugovor između Grada Crikvenice i Vinodolske općine o postupku ulaska Vinodolske općine u vlasničku strukturu društva Eko Murvica i reguliranju međusobnih prava i obveza između članova društva.


Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić izrazili su obostrano zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i ulaskom Vinodolske općine u vlasničku strukturu društva Eko Murvica.


Vinodolska općina tako će postati vlasnik 5 posto temeljnog kapitala Eko Murvice te će za to platiti iznos od 1.016.806 kuna, a koji će biti podijeljen na jednake rate kroz idućih pet godina.
Po otkupu petog udjela, Vinodolska općina dobit će i svog člana Nadzornog odbora. Tržišna vrijednost društva Eko Murvica po procjeni Ekonomskog fakulteta iz Rijeke u ovom trenutku iznosi 20.336.134 kuna.


– Za Vinodolsku općinu započinje jedno novo razdoblje u pružanju komunalnih usluga.


Konačno će se nakon kraćeg prijelaznog razdoblja regulirati pravilno zbrinjavanje komunalnog i reciklabilnog otpada, uvođenje usluge pražnjenja na kućnom pragu korisnika, kao i realna naplata po potrošnji svakog kućanstva zasebno, rekao je načelnik Grbić.


Uskoro će, na temelju potpisanog ugovora, biti regulirane i ostale komunalne usluge – od održavanja parkova i zelenih površina, upravljanja mjesnim grobljima i mrtvačnicama, ukopima i prijevozu pokojnika, te općenito o komunalnom redu u svim mjestima Vinodolske općine.


Potpisivanju ugovora prethodila je suglasnost crikveničkog Gradskog vijeća i Općinskog vijeća Vinodolske općine, kada su vijećnici oba vijeća u općem suglasju podržali ulazak Vinodolske općine u vlasničku strukturu Eko Murvice i proširenje poslovanja na njezin teritorij.


U narednom razdoblju uslijedit će usklađivanje svih akata za nesmetano poslovanje društva na novom tržištu.