TZ

U Crikvenici i Vinodolu ugostili 180 poljskih agenata i novinara

Robert Šimonović

Foto TZ Crikvenica

Foto TZ Crikvenica

U pripremu dolaska uključile su se turističke zajednice crikveničko-vinodolskog područja i TZ KvarneraTuristička zajednica Kvarnera i turističke zajednice crikveničko-vinodolskog područja, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, ugostile su 180 poljskih agenata i novinara.


Turističke zajednice gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog i Vinodolske općine aktivno su se uključile u pripremu obilaska te osmislile zanimljiv i sadržajan program za poljske goste.


Dio grupe poljskih agenata i novinara odmah se po dolasku uputio u Selce, odnosno selački hotel Katarina.
Nakon toga uslijedio je ukrcaj na katamaran i panoramska vožnja koja im je dočarala ljepote crikveničko-vinodolskog područja s mora.


U Vinskoj kući Pavlomir prezentirana su im vinodolska vina, a imali su priliku uživati i u brojnim autohtonim jelima crikveničko-vinodolske subregije, uz glazbeni program.


U program se uključila i hotelska kuća Jadran koja je za sve sudionike organizirala gala večeru u hotelu Katarina.


– Bila nam je izuzetna čast biti jedan od domaćina posjeta poljske grupe te nam je iznimno drago što smo poljskim gostima u kratkom vremenu uspjeli pokazati adute naše Rivijere.


Iako je crikveničko-vinodolska rivijera Poljacima omiljena autodestinacija, nadamo se rastu broja turista s poljskog tržišta, u suradnji s poljskom nacionalnom aviokompanijom LOT. Hvala svima koji su sudjelovali u dovođenju ove studijske grupe na Kvarner i crikveničko-vinodolsku rivijeru.


Vjerujem da će ovo rezultirati boljom suradnjom i još većim brojem poljskih gostiju na našoj rivijeri – istaknula je Marijana Biondić, direktorica TZG-a Crikvenice.


Razloga za zadovoljstvo imala je i direktorica TZG-a Novi Vinodolski Tena Peričić.


– Drago mi je što smo predstavili Rivijeru kroz tradicionalnu gastronomiju, našu domaću glazbu, vođenu turu brodom te vrhunska vina ovoga kraja.


Poljska je za nas veoma važno tržište koje ima sve veći broj gostiju na destinaciji.


Vjerujem da su naši dragi gosti uživali u divnom vremenu koje ih je dočekalo na području crikveničko-vinodolske rivijere te da i ove godine možemo očekivati velik broj gostiju iz Poljske – rekla je Tena Peričić.