Učenička zadruga "Zvončica"

Sutra na Korzu Županijska smotra učeničkih zadruga: OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice domaćin fešte

Robert Šimonović

U sklopu održavanja manifestacije/natjecanja učeničkih zadruga, sutra će biti održan i »Team Work day«. Medalje za »Team Work day« izradili su upravo učenici Učeničke zadruge »Zvončica«



CRIKVENICA – Učenička zadruga »Zvončica« Osnovne škole Zvonka Cara iz Crikvenice bit će domaćin 21. Županijske smotre učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije, koja će biti održana sutra na riječkom Korzu. Iz crikveničke škole ističu da su vrlo ponosni što im je povjerena organizacija u »tuđem« gradu, a za pomoć i partnerstvo, uz crikveničku OŠ Zvonka Cara, zaslužni su i Agencija za odgoj i obrazovanje, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Crikvenica, Hrvatska udruga učeničkih zadruga, Zajednica tehničke kulture – Rijeka i Riječki sportski savez. Županijska smotra učeničkih zadruga PGŽ-a trebala je biti održana prije dvije godine u okviru projekta »Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture«, no tada je ona odgođena zbog situacije oko koronavirusa. U sklopu održavanja manifestacije/natjecanja učeničkih zadruga, sutra će biti održan i »Team Work day«. Medalje za »Team Work day« izradili su upravo učenici Učeničke zadruge »Zvončica«.



– Ponosni smo što je smotra izašla izvan prostora škole, kako bi se djelatnost učeničkih zadruga predstavila široj društvenoj zajednici. Također, ponosni smo jer škole prepoznaju važnost učenja o poduzetništvu, a to dokazuje i činjenica da je upravo Primorsko-goranska županija ona s najvećim brojem zadruga u osnovnoj i srednjoj školi, poručili su iz ove crikveničke osnovne škole te pojasnili cilj djelovanja učeničke zadruge »Zvončica«.



– Njegovati pripadnost, poštovati osobnost, poticati rad, kreativnost, pomaganje i međusobno razumijevanje, razvijati dobre odnose i suradnju učenika, roditelja i učitelja te društvene zajednice u današnje je vrijeme vrlo izazovan zadatak, a upravo ove ciljeve zajednički ostvarujemo kroz rad učeničkih zadruga.
Zadovoljstvo domaćinstvom i prilikom da se crikvenička osnovna škola na najbolji mogući način predstavi široj zajednici izrazila je ravnateljica Osnove škole Zvonka Cara Desiree Pečaver.




– Ponekad pomislim da nam je potreban čarobni štapić kako bismo uspjeli u svemu. Mi učitelji želimo i moramo biti vizionari – dosljedni, strpljivi, otvoreni, fleksibilni, spremni za promjene, komunikativni, zračiti pozitivnom energijom, pristupačni, optimistični… Proizvodi naših zadruga dokaz su da čarobni štapići postoje samo u bajkama, a da su naša djeca željna učenja, kreativna i sposobna stvarati novi, bolji svijet, rekla je ravnateljica Pečaver.