FOTOIZLOŽBA

Sljedećih mjesec dana u prostorijama TZG-a: Novi u objektivu ljubitelja fotografije

Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Mislim da nigdje nisam vidjela toliko lijepih prozora, vrata, retrodetalja, kvaka, kao i pogled na grad iz marine…, kaže suvoditeljica radionica Sanja Grgić ĆurićNOVI VINODOLSKI – U prostorijama Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog otvorena je izložba fotografija polaznika fotoradionice Svijet u bojama. Šest je polaznika, od 12. do 16. rujna, imalo prilike usvojiti osnovna znanja fotografiranja i to potpuno besplatno. Voditelji radionica bili su Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, osnivači projekta Foto Hrvatska, čija je životna zadaća, kako kažu, promovirati najljepšu zemlju na svijetu – Hrvatsku.


– Fotoradionicu Svijet u bojama vodimo već jedanaest godina. Prvo smo je održavali isključivo u Zagrebu, ali dobar se glas daleko čuje.


Onda smo krenuli putovati našom zemljom, održavati radionice izvan metropole i to nam je postala primarna djelatnost – fotoedukacije, istaknula je Grgić Ćurić i dodala da je godinama putovala magistralom i prolazila Novim Vinodolskim, ali se u njemu nikad se nije zaustavila i tamo provela neko vrijeme, iako je grad i slikovit i fotogeničan sa svojom savršeno sačuvanom starom jezgrom.
– Mislim da nigdje nisam vidjela toliko lijepih prozora, vrata, retrodetalja, kvaka, kao i pogled na grad iz marine… Jako ugodno, dodala je.


– Ovo je bio jedan u nizu edukativnih seminara raznih tematika, kojima nastojimo ponuditi nova znanja našim građanima. Što se tiče ove izložbe, ona će biti ovdje, u prostorijama TZ-a, mjesec dana i svatko je može doći pogledati.


Mislim da je ovo divna promidžba našega grada i nadam se da ćemo i dogodine organizirati sličan seminar iste tematike jer, na koncu, i same produkte radionice – fotografije – Grad i TZ mogu iskoristiti za promociju, kazao je Vladimir Butković, direktor TZG-a Novog Vinodolskog. Radionicu je polazilo 6 polaznika, većina iz Novog Vinodolskog, no jedna je polaznica svih 5 dana u Novi dolazila iz Rijeke.


Mia Lacmanović, pravnica, po drugi je put sudjelovala u radionici, jako voli fotografirati, učiti, upoznavati nove ljude, a i voditelji radionice su joj sjajni – iz tog se razloga, nakon polaženja radionice u Bakru, odlučila doći i u Novi.


– Za ovakvo mi nešto doista nije muka putovati gotovo dva sata svaki dan. Kada nešto voliš, kao ja fotografiju, ništa ti nije problem, istaknula je Lacmanović.