Mitan marina

Novi dobiva jednu od najvećih suhih marina na Jadranu. Trebala bi biti gotova do kraja godine

Franjo Deranja

Tomislav Salopek / Foto Franjo Deranja

Tomislav Salopek / Foto Franjo Deranja

Osim sa 180 vezova u uvali Muroskva, društvo raspolaže i s tzv. suhom marinom u industrijskoj zoni gdje je hangar od 3.100 kvadrata stalno dupkom pun pa se menadžment odlučio na gradnju nove hale na 3.400 četvornih metara koja će biti završena do konca godineLjeto je za nama, a podvlačenje crte i sagledavanje rezultata u različitim djelatnostima što posluju intenzivno upravo u tom godišnjem dobu, za mnoge je upravo u tijeku ili tek predstoji. Tako je i u Mitan marini, jednoj od dviju suvremenih nautičkih luka u Novom Vinodolskom, uz Marinu Novi, koja još uvijek gradi i potvrđuje svoju novostvorenu reputaciju.


O tome, o proteklom ljetu i nautičkoj sezoni, ali i o investicijama u tijeku, govori nam direktor Mitan marine, Tomislav Salopek.


– Turistička sezona u novljanskoj Mitan marini protekla je upravo onako kako smo to navikli proteklih sezona, a prije svojevrsne ali sasvim jasne blokade što ju je prouzročila koronakriza. A to znači da smo ovog ljeta radili užurbano, predano, bez predaha, u cilju što boljeg servisa prema vlasnicima plovila, koji su jedva dočekali provesti dulje vrijeme na moru.
Prva polovica godine donijela je mnogo neizvjesnosti, ali je potom sve nastavljeno dobro i optimistično, što je rezultiralo velikim priljevom gostiju u srpnju i kolovozu.


Izvukli maksimum


Lijepo vrijeme produžilo je sezonu, dok trenutno bilježimo samo vikend goste s obzirom na to da smo idealna autodestinacija za goste iz Austrije, Slovenije, južne Njemačke te Sjeverne Hrvatske, odakle nam zapravo i dolaze svi vlasnici brodova na vezu u našoj marini.


Foto Franjo Deranja


S obzirom na situaciju protekle zime i izostanak nama bitnih nautičkih sajmova, prisutan je bio smanjeni interes klijenata i potražnje za novim vezovima. Stoga moramo biti iskreni i zaključiti da smo od ove godine, objektivno gledajući, izvukli maksimum.


Bila je ovo specifična situacija kod koje je prisutan velik priljev gostiju u kratkom razdoblju te su mnogi počeli čak malo kasno pripremati svoje brodove za plovidbu, a to je zahtijevalo dodatni napor, mnoge radne sate i strpljenje prije svega.


Nova hala


Osim luke za brodove u uvali Muroskva sa 180 vezova u moru, društvo Mitan marina d.o.o. raspolaže i s takozvanom suhom marinom u industrijskoj zoni Novog Vinodolskog, gdje je postojeći hangar od 3.100 četvornih metara i s još toliko »vezova« stalno dupkom pun.Iz tog smo se razloga odlučili na gradnju nove hale od još 3.400 četvornih metara koja će biti završena do konca godine. Menadžment društva odlučio se na ovu novu investiciju bez obzira na krizu koja je bila u tijeku, ali se odvažnost isplatila s obzirom na to da su radovi ugovoreni i građevinski materijal naručen prije znatnog poskupljenja u građevinskom sektoru.


Nakon završetka nove hale, Mitan marina, koja je i dosad imala najveći smještajni kapacitet u zatvorenom prostoru za plovila na sjevernom Jadranu, postat će jedna od najvećih suhih marina na hrvatskoj obali Jadrana.


Sada nam slijedi daljnje dokazivanje u stjecanju povjerenja gostiju te postizanju još više razine kvalitete ponude i usluga, jer jedino tako i možemo privući kvalitetnog gosta na ovaj dio Kvarnera, poručio je Tomislav Salopek, pohvalivši se na kraju i nagradom koja je za njihov dobar rad stigla u obliku posebnog priznanja Nautičke patrole Jutarnjeg lista za 2021., i to za najljubaznije osoblje u nautičkim lukama na Jadranu, nagradu kaoju su podijelili s kolegama iz Marine Cres.