Sloga

Neven Pavelić jednoglasno izabran za predsjednika novljanskog Gradskog vijeća

Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Foto Ante Peričić

Za potpredsjednike Gradskog vijeća Novog Vinodolskog izglasani su Marinko Buljat i Mihael JovanovićNeven Pavelić jednoglasno je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Novog Vinodolskog na konstituirajućoj sjednici.


U novom mandatnom razdoblju, sukladno izbornim rezultatima, većinu je vijećničkih mjesta osvojila koalicijska lista HDZ-HSS s 67,01 posto glasova birača koja je, od ukupnih trinaest, dobila devet mandata dok je SDP dobio četiri vijećnička mjesta.


Osim Pavelića, na sjednici su za potpredsjednike izglasani Marinko Buljat i Mihael Jovanović koji je kazao kako se nada da će se sjednice Gradskog vijeća održavati u popodnevnim satima.
Izabranu Mandatnu komisiju čine predsjednik Hrvoje Sokolić te članice Ana Jovanović i Željka Beg Šargač, dok su u Komisiju za izbor i imenovanje izabrani predsjednik Marinko Buljat te članovi Velibor Topolovec i Renata Volkmer Starešina.


Predsjednik Neven Pavelić čestitao je svim izabranim vijećnicima i vijećnicama zaželjevši im uspješan mandat te naglasio da će se, kao predsjednik Vijeća, truditi uvažavati i razmatrati sve prijedloge vijećnika te opravdati povjerenje građana.


Novoizabrani gradonačelnik Tomislav Cvitković svom je obraćanju novom Vijeću čestitao svim izabranima na lokalnim izborima te kazao da se veseli budućem radu, konstruktivnim, kulturnim i korektnim rasprava, a sve s jednim ciljem – boljitkom građana i Grada Novog Vinodolskog.


Članovi Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog u narednom mandatnom razdoblju su Željka Beg Šargač, Marinko Buljat, Nenad Cvitković, Saša Đujić, Ana Jovanović, Mihael Jovanović, Neven Pavelić, Tena Peričić, Hrvoje Sokolić, Marijana Špalj, Velibor Topolovec, Iva Uremović i Renata Volkmer Starešina.